All About Windows

Νέα, συσκευές, εφαρμογές και games για Windows

Νέα

Οι Microsoft Partners στην καρδιά της στρατηγικής ανάπτυξης της Εταιρείας στην Ελλάδα

Παρουσίαση στρατηγικών προτεραιοτήτων και νέων προϊόντων, ανάλυση του αναδυόμενου επενδυτικού περιβάλλοντος, συζήτηση για τις νέες τεχνολογικές τάσεις στον απόηχο του ψηφιακού μετασχηματισμού που επιτάχυνε η πανδημία και επιβράβευση συνεργατών για τον ρόλο τους στην ανάπτυξη της αγοράς, αποτέλεσαν την ατζέντα του Microsoft Partner Summit που πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2021.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ και με το υβριδικό μοντέλο εργασίας να αναδύεται ως η κυρίαρχη τάση που θα επικρατήσει τα επόμενα χρόνια παγκοσμίως, η Microsoft συνεχίζει να επενδύει στους συνεργάτες της για να προωθήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό στις τρεις χώρες, μέσα από συνεργασίες με εταιρίες που καινοτομούν καθημερινά.

«Στόχος μας είναι να  είμαστε ο καλύτερος συνεργάτης για τους συνεργάτες μας», τόνισε στην έναρξη του Συνεδρίου ο κ. Αλμπέρτος Μπουρλάς, Διευθυντής Εμπορικών Συνεργατών για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Τα στελέχη της Microsoft, στο σύνολό τους, μίλησαν για τον κομβικό ρόλο των συνεργατών της Εταιρείας στη μεγέθυνση της αγοράς που μεταξύ άλλων καταγράφεται στη μεγάλη και διαρκώς αυξανόμενη διείσδυση του Microsoft Azure σε μεγάλες επιχειρήσεις, στην Ελλάδα την Κύπρο και τη Μάλτα.

Το Partner Summit ανέδειξε τις προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη που δημιουργούνται από τις επενδύσεις της Microsoft στην Ελλάδα. Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι ευκαιρίες που θα προκύψουν από τη δημιουργία του Microsoft Data Centre Region στην Αττική, στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος της Microsoft «GR for Growth». Οι ευκαιρίες αυτές αφορούν στη μετάβαση μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και της δημοσίας διοίκησης σε τεχνολογίες cloud, στην ανάπτυξη καινοτόμων cloud εφαρμογών με βάση τις τεχνολογίες και τα εργαλεία τις Microsoft αλλά και στην ακόμα μεγαλύτερή υιοθέτηση του Microsoft Azure από ιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς του Δημοσίου τομέα.

Επιπρόσθετα, ειδικό βάρος δόθηκε στις ευκαιρίες που προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με στόχο την ολοκλήρωση της ψηφιακής διακυβέρνησης, την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων, αλλά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό για την περαιτέρω ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.     

Σε αυτό το πλαίσιο, κ. Αλμπέρτος Μπουρλάς, τόνισε τη σημασία που δίνει η Microsoft στην υψηλή τεχνολογική εξειδίκευση των συνεργατών της και ανέδειξε τον κομβικό ρόλο των προγραμμάτων εκπαίδευσης και πιστοποίησης για την εξέλιξη τους και την προώθηση των κοινών στόχων.   

To αναδυόμενο μοντέλο υβριδικής εργασίας και η συμβολή των καινοτόμων εργαλείων και εφαρμογών της Microsoft, όπως το Teams, για τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που ανοίγονται για εργαζομένους και επιχειρήσεις στο υβριδικό εργασιακό περιβάλλον, ήταν μεταξύ των βασικών θεμάτων του Partner Summit. Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για ανάπτυξη και προώθηση προϊοντικών λύσεων που απαντούν σε ανάγκες όπως η ασφάλεια και η προστασία των δεδομένων σε συνθήκες απομακρυσμένης και υβριδικής εργασίας.

Ο κεντρικός ομιλητής του Summit, Rodney Clark,  Global Channel Sales Chief, ευχαρίστησε τους συνεργάτες, εκ μέρους της Microsoft και πρόσθεσε: «Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονική στιγμή, εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας, μπορέσατε να προσαρμόσετε τις επιχειρησιακές στρατηγικές σας στα νέα δεδομένα, να απαντήσετε στις ανάγκες των πελατών και να  πετύχετε εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Ο κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO της Microsoft για την Ελλάδα την Κύπρο και τη Μάλτα μίλησε για το θετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, τόσο με την προοπτική της δημιουργίας του πρώτου συμπλέγματος Microsoft Data Center στη χώρα όσο και με την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη χώρα τους τελευταίους μήνες στην υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα. «Η δέσμευση της Εταιρείας στην Ελλάδα, το ενδιαφέρον αλλά και η επένδυση που κάνουμε,  υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι το ελληνικό γραφείο έχει σχεδόν διπλασιάσει τους εργαζομένους του μέσα στον τελευταίο χρόνο», δήλωσε σχετικά και συμπλήρωσε «Μεγαλώνουμε τη Microsoft στην Ελλάδα και την Ελλάδα στη Microsoft και σε αυτό το ταξίδι οι συνεργάτες βρίσκονται στην καρδιά της στρατηγικής μας», συμπλήρωσε.

Το εξαιρετικά πλούσιο σε περιεχόμενο πρόγραμμα της ημέρας περιλάμβανε συνεντεύξεις και παρουσιάσεις από Έλληνες και ξένους ομιλητές, εντός και εκτός Microsoft, ώστε οι συμμετέχοντες να λάβουν μια πλήρη εικόνα της στρατηγικής της Εταιρείας, των δυνατότητων και των ευκαιριών που ανοίγονται αλλά και τους ευρύτερου οικονομικού και τεχνολογικού περιβάλλοντος. Ειδικότερα:

  • Ο πρόεδρος της Quest Holdings και πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας μίλησε για τις δυνατότητες και τις προοπτικές του ICT κλάδου στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι «η επένδυση της Microsoft με το Datacenter δίνει μία ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα».
  • Ο κ. Dominic Anschutz, Datacenter Strategy Lead, Microsoft Europe ανέλυσε τα οφέλη που θα δημιουργήσει η λειτουργία του Microsoft Data Center στη χώρα μας για τους πελάτες και τους συνεργάτες της Εταιρείας.
  • Ο κ. Χάρης Τσαβδάρης, National Technology Officer της Microsoft Ελλάδας, Μάλτας και Κύπρου και οΔρ. Θάνος Δήμας, Σύμβουλος του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κυρίου Κυριάκου Πιερακκάκη, συζήτησαν για τις ευκαιρίες που δημιουργεί το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
  • Ο κ. Κωνσταντίνος Καττιρτζής, Partner Development Manager Lead, Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η κα Σεμίνα Βαγιάκου, GTM Lead, Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας ανέπτυξαν τις τρέχουσες εμπορικές προτεραιότητες της Microsoft.
  • Οι κ.κ. Νάσος Κλαδάκης, Principal PM Manager, Microsoft Identity and Network Access Product Group και Βαγγέλης Μόρφης, Enterprise Modern Work Product Manager, Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, εστίασαν σε θέματα ασφάλειας και υβριδικής εργασίας που αποτελούν προτεραιότητες για τη Microsoft.

Ειδικότερα, ο κ. Κλαδάκης ανέφερε: «Η Gartner, ένας από τους μεγαλύτερους αναλυτές στον χώρο της Πληροφορικής, και άλλοι, όπως η Forrester, δίνουν την Microsoft leader στις σημαντικότερες κατηγορίες ασφαλείας, όπως είναι το Access Management, το Enterprise Information Archiving, το Endpoint Protection Platforms, το Unified Endpoint Management κ.ά., ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία επενδύει 20 δισ., δολάρια τα επόμενα χρόνια στον τομέα του security.»

  • Οι κ. Κώστας Λούκας, Γενικός Διευθυντής Μεγάλων Πελατών της Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η κα Karina Pereira, Channel Sales Lead, Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας. o κ.Παναγιώτης Κουρής, CEO της Office Line, και η κα Vanja Radivojevic Senior Manager, Data & Analytics, Management Consulting, KPMG μίλησαν για τις αναπτυξιακές δυνατότητες και την εξωστρέφεια που δημιουργεί η Microsoft για τους συνεργάτες της, μέσα από την πρακτική του co – selling.

Ειδικότερα, ο κ. Λούκας ανέφερε: «Το co – selling βρίσκεται στο «μαζί. Η δημιουργία ενός αμφίδρομου δρόμου επικοινωνίας. Η διαφάνεια στη σχέση μας, η δυνατότητα να μιλήσουμε ανοιχτά για τα έργα που δουλεύουμε μαζί, το ότι μοιραζόμαστε τεχνογνωσία, είναι αυτά που μας ξεκλειδώνουν τις δυνατότητες που έχουμε σε ένα πελάτη».

  • O κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Group Chief Transformation Officer, Digital & Retail της Eurobank συζήτησε με την κα Γιάννα Ανδρονοπούλου, Enterprise Commercial Director, Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού τραπεζικού τομέα και τον νέο ρόλο που οι τράπεζες καλούνται να διαδραματίσουν ως φορείς ανάπτυξης και καινοτομίας.
  • Ο κ. Νίκος Μακρής Architect Manager – Advisory Services, για τη Microsoft Ευρώπης, Μ. Ανατολής και Αφρικής ανέλυσε γιατί, τελικά, ο ιδανικός συνεργάτης είναι εκείνος που εξελίσσεται σε έναν σύμβουλο ψηφιακού μετασχηματισμού για τους πελάτες της Εταιρείας.

Στο πλαίσιο του Partner Summit βραβεύθηκαν δώδεκα επιχειρήσεις – συνεργάτες της εταιρείας που διακρίθηκαν την περασμένη χρονιά για τη συμβολή τους στη διεύρυνση της αγοράς και στην προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών της Microsoft που με τη σειρά τους συνέβαλαν, συνολικά, στον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Την αναλυτική λίστα των επιχειρήσεων – συνεργατών που βραβεύθηκαν από τη Microsoft, μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο link: https://news.microsoft.com/el-gr/2021/10/19/microsoft-hellas-cyprus-malta-partnersummit-awards/

Το Microsoft Partner Summit, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, με τη συμμετοχή περισσότερων από 1000 στελεχών και συνεργατών από το ευρύτερο οικοσύστημα της Microsoft.

Check Our Feed