All About Windows

Νέα, συσκευές, εφαρμογές και games για Windows

Ultrabooks

Xiaomi Mi Laptop Air 13.3: Τα πάνω-κάτω στους premium υπερφορητούς!

Με την ολόφρεσκη 2018 έκδοσή του, το premium laptop της Xiaomi κάνει το ντεμπούτο του στην ελληνική αγορά από την InfoQuest Technologies, έτοιμο να ικανοποιήσει όσους… τα θέλουν όλα!

Tόσο η συσκευασία όσο και το «Air» συστατικό της ονομασίας, υποδηλώνουν τη διάθεση της Xiaomi να υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους πως πρόκειται για μια συσκευή που αμφισβητεί ευθέως την «ηγεμονία» του Apple MacBook Air 13″ (και όχι μόνο!), αντιπροτείνοντας μια πανίσχυρη Windows σύνθεση, ικανή να ανταποκριθεί και στην πλέον απαιτητική εργασία που θα της αναθέσετε.

Γνωστή για την τάση της να τα βάζει με τα καταξιωμένα brands οποιουδήποτε χώρου στον οποίο εισέρχεται, η κινέζικη «υπερδύναμη» στοχεύει με το εν λόγω laptop στην κατηγορία των premium υπερφορητών υπολογιστών 13 ιντσών, όπου συνήθως οι τιμές κυμαίνονται από 1.300€ έως 2.000€.  Στα τεχνικά χαρακτηριστικά των λύσεων της Lenovo, HP, Dell και Apple, η Xiaomi δεν διστάζει να απαντήσει με μια εξίσου (αν όχι περισσότερο) εντυπωσιακή λίστα από specs.

Με corporate look

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και επειδή ως γνωστόν, μόνο μια φορά έχεις την ευκαιρία να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση, ομολογουμένως το Mi Air 13.3 ανταποκρίθηκε άψογα στις αισθητικές μας απαιτήσεις με το που το πρωτοαντικρίσαμε. Οι 13.3 ίντσες της οθόνης του επιτρέπουν να διατηρήσει το μέγεθος σε επίπεδα που προκαλούν τον τυχερό ιδιοκτήτη του να το έχει μονίμως μαζί του. Συχνά η κομψή εμφάνιση συνοδεύεται από την αίσθηση του εύθραυστου, αλλά στην περίπτωση του Mi Laptop Air ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Συμπαγές, στιβαρό και «δεμένο» θα μπορούσαν να είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που του αρμόζουν, καθώς αποπνέει έναν αέρα σιγουριάς και αξιοπιστίας. Η ποιότητα κατασκευής παντρεύεται με ένα σχεδόν δωρικό στιλ, δίχως λογότυπα και φιοριτούρες στην πλάτη της οθόνης, γεγονός που αναδεικνύει τον ρόλο του ως business εργαλείο παραγωγικότητας και όχι ως gadget… φιγούρας στην καφετέρια. Ταιριαστό στο επιχειρηματικό του στιλ είναι το βαθύ γκρι χρώμα, αλλά και ο ταχύτατος σαρωτής δαχτυλικού αποτυπώματος στην πάνω δεξιά γωνία του touchpad, ο οποίος, εκτός από ασφάλεια, προσφέρει και έναν ιδιαιτέρως πρακτικό και άμεσο τρόπο ξεκλειδώματος της συσκευής.

Για αυτούς που δημιουργούν

Το Mi Laptop Air δεν έχει κατασκευαστεί για όσους θέλουν απλά να «καταναλώνουν» παθητικά δεδομένα, αυτοί μπορούν να συμβιβαστούν και με ένα απλό tablet. Το… καμάρι της Xiaomi φτιάχτηκε με έμφαση στις ανάγκες παραγωγής περιεχομένου, έτοιμο να συμμαχήσει με δημιουργικούς ανθρώπους που θέλουν στο πλευρό τους ένα πανίσχυρο εργαλείο χωρίς περιορισμούς στις δυνατότητές του, αλλά και χωρίς περιορισμούς στη δική τους μετακίνηση. Το μικρό και εύκολα φορητό μέγεθος, λοιπόν, δεν έπρεπε να θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα του πληκτρολογίου, όπως και έγινε. Ευχάριστο στην αφή και εργονομικό στη χρήση, το σημείο που προκαλεί τα δάχτυλά σας να πάρουν φωτιά υπηρετώντας κάθε σας έμπνευση, διαθέτει και οπίσθιο φωτισμό.

Επιδόσεις που θα ζήλευε desktop

Ο 8ης γενιάς επεξεργαστής Core i5-8250U της Intel είναι ικανός από μόνος του να διαλύσει κάθε αμφιβολία σχετικά με το πόσο μπορεί να ανταποκριθεί ένα μικροκαμωμένο 13άρι στη βαριά χρήση ενός απαιτητικού επαγγελματία. Με 8GB RAM στο πλευρό του, ο τετραπύρηνος επεξεργαστής απογειώνει τις επιδόσεις του συστήματος στα 3.4GHz με turbo boost (αν και σε αυτά τα επίπεδα οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν). Και επειδή δουλειά για πολλούς δεν σημαίνει μόνο εφαρμογές γραφείου, περνάμε στα… «σκληρά». Τα απαιτητικά γραφικά επωμίζεται η ικανότατη GeForce MX150 GPU με 2GB αυτόνομης μνήμης RAM, παραμερίζοντας την ενσωματωμένη Intel UHD Graphics 620 GPU (ας μην κρυβόμαστε, το gaming είναι ζητούμενο και για τους επαγγελματίες!).

Ο ευρύχωρος για SSD δίσκος των 256GB φέρνει μια τριάδα πολύτιμων πλεονεκτημάτων στο «τραπέζι»: καταναλώνει λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τους συμβατικούς δίσκους, δεν έχει μηχανικά μέρη, άρα δεν είναι ευάλωτος σε κραδασμούς και απότομες μετακινήσεις και φυσικά δίνει… τα ρέστα του σε επίπεδο ταχύτητας πρόσβασης των δεδομένων σας και εκκίνησης του συστήματος! Εδώ αξίζει να σταθούμε και στη δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου καθώς υπάρχει υποδοχή για Μ.2 SSD.

Μιλήσαμε για κατανάλωση ενέργειας, οπότε αναπόφευκτα έρχεται στο μυαλό η μπαταρία. Μπορεί η μπαταρία να μην είναι η κορυφαία της κατηγορίας, επαρκεί ωστόσο για περίπου 9 ώρες συνεχούς χρήσης με δυνατότητα φόρτισης έως και 50% της χωρητικότητάς της μέσα σε μόλις 30 λεπτά!

Φωτεινό… παράδειγμα

Το 13,3 ιντσών πάνελ χαρίζει αναλλοίωτη εικόνα από όποια γωνιά θέασης και αν επιλέξετε, καθώς είναι τεχνολογίας IPS. Μια ανθεκτική γυάλινη επίστρωση ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο φθορών και γρατζουνιών, ωστόσο προσθέτει μερικές ενοχλητικές αντανακλάσεις κάτω από έντονο ηλιακό φως. Αντιθέτως, αυτό που δεν θα σας προβληματίσει καθόλου όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή εκτός σπιτιού, είναι σίγουρα η φωτεινότητα και η αντίθεση της οθόνης, με την πρώτη να αγγίζει πραγματικά εντυπωσιακά επίπεδα. Η Full HD ανάλυση δίνει ένα εξαιρετικό οπτικό αποτέλεσμα, αν και θα θέλαμε να υπήρχε και μια έκδοση με 4Κ οθόνη ή touch λειτουργία για τους «μερακλήδες»!

Συνδεσιμότητα

Στην αριστερή πλευρά του Mi Laptop Air περιμένει καρτερικά τα ακουστικά σας μια audio υποδοχή 3.5mm, ενώ δίπλα της θα βρείτε μια USB 3.0 Type-A και μια HDMI 1.4 θύρα. Η τελευταία μάλιστα μπορεί να μεταφέρει 4K περιεχόμενο στα 30Hz στην τηλεόρασή σας, για όσους δεν αρκούνται στην Full HD ανάλυση της οθόνης. Η τροφοδοσία γίνεται μέσω της μοναδικής USB-C (3.1 Gen 1) θύρας που υπάρχει στη δεξιά πλευρά, η οποία λειτουργεί και ως DisplayPort για 4Κ@60Hz, ενώ πλαισιώνεται από μια ακόμα Type-A USB 3.0. To WiFi δεν θα μπορούσε παρά να είναι dual band  τελευταίας γενιάς (ac) με υποστήριξη τεχνολογίας MU-MIMO, την οποία αξίζει να φροντίσετε να υποστηρίζει και το router σας. Παρόλαυτά, θα θέλαμε και μια έκδοση που να υποστηρίζει 4G συνδεσιμότητα.

Ανεβάστε ένταση

Ομολογουμένως, ο ήχος που ξεπηδά από το κομψό 13άρι της Xiaomi είναι απροσδόκητα δυνατός και ποιοτικός. Μερίδιο της επιτυχίας πιστώνεται στα ισχυρά ηχεία της AKG, ενώ η υποστήριξη τεχνολογίας Dolby Audio Premium χαροποιεί ακόμα και τα πιο «εκπαιδευμένα» αυτιά. Μουσική, ταινίες, βίντεο στο youtube ή ακόμα και gaming, όλα αποκτούν πλούσιο και βαθύ ήχο, από τα μπάσα μέχρι τα πρίμα.

Τον λογαριασμό…

Αφού συγχωρέσετε τη φλυαρία μας (για την οποία ευθύνεται κατά κύριο λόγο το επιβλητικό configuration του Windows 10 laptop της Xiaomi) επιτρέψτε μας να σταθούμε στην υποστήριξη από την InfoQuest Technology, μια παράμετρος πολύ σημαντική όταν μιλάμε για ένα laptop που προορίζεται για να στεγάσει το σύνολο του ψηφιακού σας κόσμου, επαγγελματικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Το μόνο που έχουμε να καταλογίσουμε στο Xiaomi Mi Laptop Air είναι πως η επιλογή του δανεισμένου από την Apple «Air» στον τίτλο του, αδικεί τη διάθεση για καινοτομία και πρωτοπορία που επιδεικνύει ο κινέζικος κολοσσός σε όλους τους τομείς με τους οποίους καταπιάνεται. Η Xiaomi έχει ήδη κατορθώσει περισσότερο να τη μιμούνται παρά να μιμείται, οπότε καλό είναι αυτή η κουλτούρα αυτοπεποίθησης να περάσει και στους υψηλόβαθμους «γκουρού» του marketing των προϊόντων της στο Πεκίνο. Το Mi laptop Air 13,3’’ διατίθεται σε προτεινόμενη λιανική τιμή 999€, αποκλειστικά στο Mi Store στο εμπορικό κέντρο Golden Hall και στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.mistore-greece.gr μέχρι την 1/8. Όπως και όλα τα προϊόντα της Xiaomi υποστηρίζεται με διετή εγγύηση καλής λειτουργίας από την Info Quest Technologies.


SPECS

  • Επεξεργαστής: Intel Core i5-8250U • Γραφικά: NVIDIA GeForce MX150 @936 MHz με 2GB αυτόνομης μνήμης (GDDR5@1250 MHz) • Μνήμη: 8GB DDR4-2400 single-channel RAM • Οθόνη: 13.3 ιντσών IPS, 16:9 format, ανάλυσης 1920x 1080 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων • Αποθηκευτικός χώρος: 256GB PCIe SSD με υποδοχή για επέκταση αποθηκευτικού χώρου SSD τύπου Μ.2 • Συνδεσιμότητα: Dual Band WiFi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1 • Θύρες: 2xUSB 3.0/3.1 Gen1, 1xUSB 3.1 Gen2, 1xHDMI • Ηχος: AKG ηχεία, Dolby Audio Premium • Μπαταρία: 39 Wh με δυνατότητα φόρτισης έως και 50% σε 30 λεπτά • Extras: 1MP webcamera • Λειτουργικό: Microsoft Windows 10 Home 64 Bit • Διαστάσεις: 30,9×21,1×1,48 εκ.  • Βάρος: 1,31 κιλά • Εγγύηση: 2 έτη • Ενδ. τιμή: 999€

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed