All About Windows

Νέα, συσκευές, εφαρμογές και games για Windows

Νέα

Microsoft: Η Ώρα του Κώδικα ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα!

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε, για ακόμη μία χρονιά, η Εβδομάδα του Κώδικα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 600 μαθητών και 50 ώρες διδασκαλίας σε όλη την Ελλάδα. 

Με την υποστήριξη της Microsoft, το παγκόσμιο κίνημα «Η Ώρα του Κώδικα» (Hour of Code) έφτασε και στη χώρα μας, μέσα από μία σειρά δωρεάν μαθημάτων, που διοργανώθηκαν στα γραφεία της εταιρείας, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν την επιστήμη των υπολογιστών. Αυτή τη χρονιά, η Microsoft, υποστήριξε και το Tech Talent School, το δωρεάν πρόγραμμα για ψηφιακές δεξιότητες που τρέχει μέσω της πλατφόρμας Youthspark, το οποίο ταξίδεψε σε 4 πόλεις της Ελλάδας αλλά και τις τοπικές εκπαιδευτικές δράσεις που έλαβαν χώρα σε Θεσσαλονίκη και Βέροια.

Ο κ. Βαγγέλης Μόρφης, Διευθυντής Marketing & Operations για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας άνοιξε την Εβδομάδα Κώδικά κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για γονείς & εκπαιδευτικούς στα γραφεία της εταιρείας.

 Η εβδομάδα εορτασμού ξεκίνησε, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, με μία ανοιχτή εκδήλωση στα γραφεία της εταιρείας, όπου γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να μάθουν τα πάντα για τη διδασκαλία των ψηφιακών δεξιοτήτων και τα οφέλη της εκμάθησης του προγραμματισμού. Στο πλαίσιο αυτό, ο κος. Βαγγέλης Μόρφης, Διευθυντής Marketing & Operations για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, δήλωσε σχετικά: «Η Ώρα του Κώδικα είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος θέλει να εκδημοκρατίσει την έννοια της ψηφιακής τεχνολογίας. Αυτό ακριβώς πιστεύουμε ότι είναι η τεχνολογία, αυτό θέλουμε να υπηρετήσουμε και αυτό με όλες μας τις ενέργειες υπηρετούμε».

Περισσότεροι από 600 μαθητές παρακολούθησαν σεμινάρια εισαγωγής στον προγραμματισμό, με το παιχνίδι Minecraft.

 Για 8 ημέρες, και σε συνεργασία με τον πιστοποιημένο οργανισμό Τechnokids, τάξεις από περισσότερα από 10 σχολεία παρακολούθησαν σεμινάρια εισαγωγής στον προγραμματισμό, με το παιχνίδι Minecraft, τον πιο διασκεδαστικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μικροί φίλοι τις βασικές έννοιες προγραμματισμού, ενώ η εβδομάδα εορτασμού κορυφώθηκε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, με μία εκδήλωση στον πολυχώρο The HUB Events και ένα μοναδικό design thinking workshop. Η βραβευμένη Digital Designer Χρύσα Γκάγκωση, υπεύθυνη του τομέα Digital Design στο Κολλέγιο Βακαλό Art & Design, σύστησε σε όλους, τους τομείς της μεθοδολογίας για την παραγωγή ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι συμμετέχοντες είχαν ακόμη την ευκαιρία να δοκιμάσουν άσκηση πάνω σε ένα πραγματικό πρόβλημα τεχνολογικής εταιρείας, βλέποντας στην πράξη την εφαρμογή του design στην επίλυση προβλημάτων.

Στον φετινό παγκόσμιο εορτασμό και με την υποστήριξη της Microsoft, συμμετείχε και το Tech Talent School, με εκπαιδευτικές δράσεις στην Αθήνα, Ιωάννινα, Λάρισα, Τήνο από τις 4 έως τις 9 Δεκεμβρίου, οι οποίες ενθουσίασαν μεγάλους & μικρούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed