All About Windows

Νέα, συσκευές, εφαρμογές και games για Windows

Νέα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Microsoft innovative educator expert”

Ένα παγκόσμιο πρόγραμμα που ξεχωρίζει εκπαιδευτικούς για τις καινοτόμες προσεγγίσεις και πρακτικές τους, με στόχο τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

microsoft_-logo180Η Microsoft αναγνώρισε για άλλη μια χρονιά 53 Έλληνες εκπαιδευτικούς για το έργο τους ως Microsoft Innovative Educator (MIE) Experts, μέσα από το πρόγραμμα Microsoft Innovative Educator, που στόχο έχει την ενίσχυση και τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας μαθητών, μέσα από καινοτόμες πρακτικές και με τη χρήση σύγχρονων εργαλείων τεχνολογίας Microsoft.

Κάθε εκπαιδευτικός που ενδιαφέρεται να καλλιεργήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των μαθητών αξιοποιώντας την τεχνολογία, μπορεί να γίνει Microsoft Innovative Educator με την εγγραφή του στην παγκόσμια κοινότητα πρωτοπόρων εκπαιδευτικών της Microsoft στην ιστοσελίδα https://education.microsoft.com . Σε αυτό το πρόγραμμα οι εκπαιδευτικοί έχουν πρόσβαση σε δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, συνεργασίες καθώς και μια απευθείας επικοινωνία με τη Microsoft για την εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα Microsoft Innovative Educator (MIE) Expert έχει σαν στόχο να αναγνωρίζει τους οραματιστές στο χώρο της εκπαίδευσης παγκοσμίως, που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες και χαράσσουν το δρόμο για την αποτελεσματική χρήση της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Κάθε χρόνο, εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο αναγνωρίζονται ως οι πιο καινοτόμοι της κάθε χώρας και εντάσσονται σε αυτή την παγκόσμια κοινότητα, που αποτελείται από συνολικά 5500 εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα, ως MIE Experts, να ενισχύσουν τη χρήση της τεχνολογίας τόσο εντός της σχολικής αίθουσας όσο και στη διδακτέα ύλη, να συμβάλλουν στο διάλογο για την εκπαίδευση των ικανοτήτων του 21ου αιώνα και να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες με πρωτοπόρους συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, θα συνεργάζονται με τη Microsoft και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, προτείνοντας νέες μεθόδους ενσωμάτωσης της τεχνολογίας στη διδασκαλία, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε συνέδρια, εκδηλώσεις και εκπαιδεύσεις με θέμα τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία της Microsoft μπορεί να βελτιώσει την εκπαιδευτική διαδικασία.

Tέλος, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη παγκόσμια εκδήλωση της Microsoft για τους εκπαιδευτικούς, Microsoft Global Educator Exchange Event (E2), η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Σεούλ τον Μάρτιο 2017, με τη συμμετοχή 300 εκπαιδευτικών από όλο τον κόσμο.

Όλοι οι MIEE Experts βρίσκονται στην παγκόσμια λίστα της Microsoft στην ιστοσελίδα http://aka.ms/mieexpertlist και μπορείτε να δείτε το έργο τους, αλλά και να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσα από την παγκόσμια κοινότητα εκπαιδευτικών https://education.microsoft.com.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα έχει 2 ακόμη επίπεδα αναγνώρισης: Οι Microsoft Innovative Educator Trainers είναι εκπαιδευτικοί με πολυετή γνώση των τεχνολογιών της Microsoft στη χρήση τους στην εκπαίδευση οι οποίοι, πολλές φορές, καλούνται, ως επίσημοι επιμορφωτές της Microsoft. Αυτοί οι εκπαδευτικοί είναι οι παρακάτω:  Περιμένης Κυριάκος, Σταματίου Δήμητρα, Δημητρίου Κώστας, Γιακουμάτου Τερέζα, Ράμμος Δημήτριος, Καλοσκάμης Νίκος, Πριμάλης Δημήτρης, Σουδίας Γιάννης, Ζερβός Γρηγόρης, Τσιλιγιάννη Ιωάννα.

Το ανώτατο επίπεδο αναγνώρισης αφορά στους Microsoft Innovative Educator Fellows, έναν τίτλο που δίνεται σε εκπαιδευτικούς και στελέχη με μακρά και αποδεδειγμένη πείρα στην επιμόρφωση στις νέες τεχνολογίες και τις καινοτόμες δράσεις. Αυτοί οι εκπαιδευτικοί και στελέχη είναι : Οικονόμου Βασίλης, Γιάννης Καζάζης, Κομνηνού Ιωάννα, Καλοβρέκτης Κωνσταντίνος, Περιμένης Κυριάκος, Σταματίου Δήμητρα, Δημητρίου Κώστας, Πριμάλης Δημήτρης, Σουδίας Γιάννης, Ζερβός Γρηγόρης, Τσιλιγιάννη Ιωάννα

Ο Βασίλης Οικονόμου, IT in Education Specialist στα Εκπαιδευτήρια Δούκα,  δήλωσε: «Μέσα από το πρόγραμμα Microsoft Innovative Educator στο οποίο συμμετέχω αρκετά χρόνια, έχω συγκεντρώσει πολλές αξιόλογες εμπειρίες, οι οποίες με βοήθησαν να εξελίξω την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είμαι υπερήφανος που αποτελώ μέλος μιας μεγάλης κοινότητας, η οποία καθημερινά αναζητά τρόπους να αλλάξει την εκπαίδευση, μέσα από εκδηλώσεις όπως το Ε2, όπου επιλεγμένοι εκπαιδευτικοί από όλες τις γωνιές του κόσμου «μαθαίνουν» να μιλούν την ίδια γλώσσα. Μου δίνεται επίσης η δυνατότητα να συμμετέχω σε αξιολογήσεις λογισμικού που χρησιμοποιείται από την παγκόσμια κοινότητα εκπαιδευτικών και όχι μόνο. Είναι τιμή μου που ανήκω σ’ αυτό το πρόγραμμα και προσβλέπω σε άλλη μια χρονιά με καινούργιες ιδέες και δράσεις». 

Ο Κυριάκος Περιμένης  και η Δήμητρα Σταματίου, εκπαιδευτικοί στο 3ο Λύκειο Κερατσινίου δήλωσαν: «Η αναγνώριση μας με την ανώτατη διάκριση του προγράμματος αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς. Η ενασχόληση μας με το πρόγραμμα όλα αυτά τα χρόνια μας έχει δώσει τη δυνατότητα να επικοινωνούμε τις ιδέες μας και τις καινοτόμες διδακτικές μεθόδους που εφαρμόζουμε, σε εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο, να συνεργαζόμαστε μαζί τους και να εμπνεόμαστε από τις δικές τους πρακτικές. Αποτελεί ώθηση για εμάς προς υψηλότερους στόχους για αποτελεσματικότερη ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη διδασκαλία.»

«Είναι μεγάλη μας τιμή να επιλεγούμε ως Microsoft Innovative Educators Fellows. Εδώ και χρόνια αποτελούμε κομμάτι της παγκόσμιας κοινότητας Microsoft Innovative Educator, στοχεύοντας καθημερινά, μέσω της χρήσης της τεχνολογίας, να δημιουργούμε την επιθυμία για μάθηση, ενισχύοντας τη συμμετοχή και τη δημιουργικότητα των μαθητών» δήλωσαν ο Γιάννης Σουδίας, δάσκαλος στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας  και ο Γρηγόρης Ζερβός, δάσκαλος στο 31ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.

Ο Δημήτρης Πριμάλης, ΜΙΕΕ Καθηγητής Αγγλικών στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, είπε: «Η συμμετοχή στο πρόγραμμα MIEE είναι ένα παράθυρο στο μέλλον της εκπαίδευσης που δίνει στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να λάβουν ενεργά μέρος σε καινοτόμες πρακτικές και να αποκομίσουν πρωτόγνωρη διδακτική εμπειρία».

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων των εκπαιδευτικών για το νέο κύκλο του MIE Experts θα ξεκινήσει στις   15 Απριλίου 2017 και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου 2017. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα MIE Experts μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed