Πως να αναβιώσετε το Windows Photo Viewer στα Windows 10!

Η νέα εφαρμογή φωτογραφιών των Windows 10 αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο με πολλές αναβαθμίσεις και αλλαγές. Ταξινομεί αυτόματα τις φωτογραφίες σε άλμπουμ και έρχεται με τα εργαλεία επεξεργασίας εικόνας για να βελτιώσει και να ενισχύσει τις φωτογραφίες σας.

Στη μετάβαση όμως από μία έκδοση λογισμικού σε μία νέα πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν, έστω αρχικά αν όχι γενικά, τα… παλιά. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση. Αν κάποιος χρήστης επιλέξει να μείνει “πιστός” στο Windows Photo Viewer, έχει διάφορες ευκαιρίες και μέσα για να το αναβιώσει!

Δείτε πως:

Εάν ο χρήστης κάνει αναβάθμιση του υπολογιστή του από τα Windows 7 ή Windows 8.1 στα “10αρια”, το Windows Photo Viewer μπορεί ακόμη να “κρύβεται” μέσα στον υπολογιστή, στο παράθυρο των εφαρμογών για τις Φωτογραφίες.

Έτσι εάν το πρόγραμμα Windows Photo Viewer είναι ακόμα στον υπολογιστή σας μετά την αναβάθμιση σε Windows 10, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως προεπιλεγμένη εφαρμογή για το άνοιγμα αρχείων εικόνας.

Ένας τρόπος για να ελέγξετε αν η εν λόγω εφαρμογή εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη και στα Windows 10 είναι να κάνετε δεξί κλικ σε ένα αρχείο φωτογραφιών, να επιλέξετε “Άνοιγμα” στο αναδυόμενο μενού και απλά να δείτε αν το Windows Photo Viewer είναι στη λίστα των προγραμμάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί της προεπιλεγμένης εφαρμογής. Εάν πράγματι βρίσκεται εκεί, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε το αρχείο που επιθυμείτε, ή να πάτε στο “Σύστημα” στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και να επιλέξετε Windows Photo Viewer στην προεπιλεγμένη περιοχή των Apps.

Εάν πάλι έχετε εγκαταστήσει τα Windows 10 στον υπολογιστή σας, αντί αναβάθμισης από κάποια παλαιότερη έκδοση των Windows, είναι επίσης πολύ πιθανό να μπορέσετε να “τρέξετε” το Windows Photo Viewer, όμως πιο δύσκολα.

Αρκετές ιστοσελίδες με αντικείμενό τους τα Windows έχουν αναρτήσει οδηγίες για την επαναφορά του Windows Photo Viewer, όμως πρέπει να “μπλέξετε” με το μητρώο του συστήματος και να προχωρήσετε γενικότερα με δική σας ευθύνη.

Σε περίπτωση πάντως που αποφασίσετε να αφήσετε το Windows Photo Viewer, στο κατάστημα της Microsoft θα βρείτε πολλά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, συμπεριλαμβανομένων των Fhotoroom και Adobe Photoshop Express, με το δεύτερο να διατίθεται δωρεάν, με κάποιες in-app αγορές για πρόσθετες λειτουργίες.

Αν προτιμάτε από την άλλη ένα πιο “ευκίνητο” πρόγραμμα φωτογραφίας, εφαρμογές όπως οι XnView, Imagine Picture Viewer, IrfanView και FastStone Image Viewer είναι ότι πρέπει.

Πολλές οι επιλογές. Δεν υπάρχουν μονόδρομοι άλλωστε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Check Our Feed