Νέες βελτιώσεις για την εξοικονόμηση μπαταρίας στα Windows Phones

Στο τελευταίο Anniversary Update τόσο στα Windows Mobile όσο και στα «Windows PC», το παράθυρο ρυθμίσεων για την εξοικονόμηση μπαταρίας επανασχεδιάστηκε, με τη Microsoft να προσθέτει ένα νέο χαρακτηριστικό εξοικονόμησης μπαταρίας που έχει παραμεληθεί έως τώρα.

Συνήθως, όταν ένα Windows Phone φτάσει σε ένα συγκεκριμένο όριο κατανάλωσης ενέργειας, η εφαρμογή εξοικονόμησης μπαταρίας ενεργοποιείται και επιβραδύνει την κατανάλωση της μπαταρίας.

Εάν ο χρήστης δεν έχει ρυθμίσει τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας, τότε λαμβάνει μία ειδοποίηση, υπενθυμίζοντάς του την εξοικονόμηση μπαταρίας όταν αυτή πέσει κάτω από το 10% και προτρέποντάς τον να πάει στις ρυθμίσεις και να ενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Όμως, όπως αναφέρει το mspoweruser.com, με την τελευταία Επετειακή έκδοση των Windows 10 ένα ολόκληρο προειδοποιητικό παράθυρο θα «σκάει» στη  οθόνη του χρήστη και θα επιτρέπει την απευθείας ενεργοποίηση της λειτουργίας εξοικονόμησης μπαταρίας.

Αν και μικρή, η αλλαγή αυτή είναι πολύ σημαντική και βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη με τα Windows Phones.

Προς το παρόν η λειτουργία αυτή δεν φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για υπολογιστές και tablets, κατά πάσα πιθανότητα όμως θα τη δούμε να εμφανίζεται και σε αυτές τις συσκευές, στο όχι μακρινό μέλλον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Check Our Feed