Κενά ασφαλείας στο “Quicktime” για Windows – Τι προτείνεται

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και μια κορυφαία εταιρεία του κυβερνοχώρου συστήνουν τους χρήστες των Windows PC να απεγκαταστήσουν το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο «Quicktime» της Apple, λόγω δύο νέων σφαλμάτων που βρέθηκαν στο λογισμικό.

Σε ένα blog post που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, η εταιρεία ασφαλείας Trend Micro, δήλωσε ότι η Apple δεν εκδίδει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας για το Quicktime των Windows, παρά την παρουσία των bugs.

Σύμφωνα με το foxnews.com, η Trend Micro δήλωσε ότι τα σφάλματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να εξαπολυθούν επιθέσεις σε υπολογιστές, αν οι χρήστες επισκέπτονται μια μη ασφαλή ιστοσελίδα ή ανοίξουν ένα «ύποπτο» αρχείο.

Η ομάδα ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης του DHS (US-CERT) εξέδωσε σήμα κινδύνου και επιφυλακής την Πέμπτη, καθώς υπήρξε η προειδοποίηση ότι οι χρήστες των Windows PC ήταν ευάλωτοι σε ιούς και άλλες απειλές που οφείλονται στα κενά ασφαλείας.

Έως τώρα δεν έχει υπάρξει κανένας δημόσιος σχολιασμός από την πλευρά της Apple, αν και η εταιρεία έχει ήδη δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της οδηγίες για την απεγκατάσταση του Quicktime για Windows.

Σημειώνεται πάντως ότι η προειδοποίηση αυτή δεν ισχύει για το QuickTime σε λογισμικό Mac.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Check Our Feed