Η υπηρεσία Handoff της Apple εμπνέει τη Microsoft! – Τι ετοιμάζεται…
H Apple ήταν η πρώτη που λάνσαρε το Continuity feature μεταξύ του Mac OS X και του iOS. Η ίδια η υπηρεσία ονομάζεται Handoff και επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινήσουν μια εργασία στο Mac και να τη συνεχίσουν σε iOS συσκευή ή ακριβώς το αντίστροφο.
Το Handoff λειτουργεί μέσω Bluetooth και Wi-Fi, με τις συμβατές εφαρμογές να σε ειδοποιούν αυτόματα για Handoff-enabled συσκευές που βρίσκονται κοντά. Αν εντοπιστεί μια τέτοια συσκευή, ο χρήστης συνεχίζει το browsing, τη σύνταξη e-mail, docs και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια βρίσκεται σε εξέλιξη στην άλλη συσκευή.
Από την άλλη, τα Windows 10 ακολούθησαν μια διαφορετική λογική με το Continuum και σε αυτό βοήθησαν τα ενοποιημένα apps. Εδώ ο χρήστης μπορεί να συνδέσει οποιαδήποτε συμβατή mobile συσκευή (smartphone, phablet, tablet) και να χρησιμοποιήσει το desktop mode των apps, όπως τα MS Office, Maps, OneDrive, File Explorer, Edge και Skype. Το Continuum μετατρέπει έτσι το κινητό σε ένα μικρό PC.
Όπως όμως μεταδίδει το gsmarena.com, οι νέες πληροφορίες που μάς έρχονται θέλουν τη Microsoft να εμπλουτίζει το Windows Continuum με χαρακτηριστικά Handoff. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε οι συσκευές που είναι συμβατές με Windows 10 θα δύνανται να ανταλλάσσουν και να μεταφέρουν δεδομένα μεταξύ συμβατών apps, σε πραγματικό χρόνο!
Το νέο feature αναμένεται να παρουσιασθεί μαζί με το επερχόμενο Redstone update τον Ιούνιο. Προς το παρόν δεν έχουμε πολλές πληροφορίες, αλλά ελπίζουμε να μάθουμε κάτι παραπάνω στο BUILD conference που ξεκινά από αύριο, 30 Μαρτίου.