All About Windows

Νέα, συσκευές, εφαρμογές και games για Windows

Νέα

Πώς θα αναβαθμίσετε τα Windows 10 σε Pro;

Ωραία, αναβαθμίσατε τα Windows σας δωρεάν στην έκδοση 10, τα δοκιμάσατε κιόλας όλους αυτούς τους μήνες και σε γενικές γραμμές μείνατε ικανοποιημένοι. Αποφασίσατε όμως πως θέλετε… κάτι παραπάνω, πως η Home έκδοση ίσως να μην αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες σας. Εν τοιαύτη περιπτώσει, θα πρέπει αγαπητοί μας να αναβαθμίσετε το λειτουργικό σας σύστημα στην Professional έκδοσή του.

windows-10-pro-2

Οι διαφορές

Τι προσφέρει η Professional έκδοση των Windows 10 σε σχέση με τη Home; Κατ’ αρχάς τα updates της έρχονται χρονικά μετά από αυτά της Home έτσι ώστε όσοι τρέχουν τη δεύτερη, να τα «τεστάρουν» πρώτα. Επιπλέον, περιλαμβάνει το BitLocker το οποίο χρησιμεύει στην κρυπτογράφηση εσωτερικών και εξωτερικών δίσκων. Συν τοις άλλοις, όσοι αρέσκονται να «παίζουν» με virtual machines, θα βρουν ιδιαίτερα χρήσιμο το Hyper-V. Τα… εξτραδάκια δεν σταματούν βέβαια εκεί, απλά τα προαναφερθέντα ήταν τα σημαντικότερα. Ας προχωρήσουμε όμως στο διά ταύτα.

windows-10-pro-3

Πώς θα γίνει το update;

Σε πρώτη φάση, θα πρέπει να δείτε ποια έκδοση των Windows διαθέτετε. Θα πάτε στα Settings (tip: πατήστε το πλήκτρο Windows + Ι), κατόπιν στην επιλογή System και έπειτα στο About. Ρίξτε μια ματιά στο Edition και θα δείτε την ακριβή έκδοση των Windows που «φοράει» το σύστημά σας.

Για να την αναβαθμίσετε, θα πάτε από τα Settings στο Update & security, θα επιλέξετε το Activation και αμέσως μετά το Go to Store. Θα μεταφερθείτε σε ένα νέο μενού όπου σας παρουσιάζονται τα πλεονεκτήματα της Pro έκδοσης έναντι της Home (αυτά που λέγαμε κι εμείς πιο πάνω). Αμέσως μετά, πληρώνετε και είστε έτοιμοι να την ξεκλειδώσετε και να την κατεβάσετε! Θα πρέπει να κάνετε είσοδο (sign in) με τον Microsoft λογαριασμό σας, να ορίσετε έναν τρόπο πληρωμής (αν δεν το έχετε ξανακάνει), να ορίσετε πως θέλετε η αγορά σας να έχει άμεση ισχύ και να πατήσετε το Buy!

Σε περίπτωση τώρα που ένα κλειδί προϊόντος έχει βρεθεί με κάποιον τρόπο στα χέρια σας, μπορείτε να αναβαθμίσετε την έκδοση των Windows σας εξίσου εύκολα. Πάτε στα Settings, σταθερά στο Update & security, μόνο που τώρα διαλέγετε το Activation. Βρείτε το Change product key και πατήστε το. Ενδεχομένως να πάρετε ένα μήνυμα που σας ρωτά αν είναι εντάξει να τρέξει η εφαρμογή Change Product Key: πατήστε Yes. Κατόπιν, εισάγετε τον κωδικό σας χωρίς κενά ή παύλες, αποθηκεύστε ό,τι δουλειά κάνετε και αφήστε το σύστημά σας να κάνει τα δικά του πατώντας Start upgrade.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed