Απίστευτες smartphone φωτογραφίες με την υπογραφή της Microsoft

Πολλοί επίδοξοι φωτογράφοι, οι οποίοι χρησιμοποιούν smartphone για τις λήψεις τους, σπάνια αποφεύγουν την πλήρως αυτόματη λειτουργία της κάμερας τους. Όμως πολλές καταστάσεις απαιτούν ιδιαίτερες  ρυθμίσεις εστίασης και φωτισμού, οι οποίες απαιτούν μικρές χειροκίνητες κινήσεις, με τη συμβουλή συχνά του εγχειριδίου της συσκευής.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το forbes.com, η Microsoft έρχεται να ανταποκριθεί σε αυτό το ζήτημα μέσω μιας σημαντικής ενημέρωσης στο build των Windows 10 Mobile. Το λειτουργικό σύστημα για smartphone και tablet, το οποίο χρησιμοποιεί το ίδιο πυρήνα με τα Windows 10 για υπολογιστές, παρέχει στους χρήστες του ένα σημαντικό χαρακτηριστικό: χειροκίνητη ρύθμιση HDR.

Έτσι, λοιπόν, κάθε χρήστης Windows 10 Mobile που υποφέρει από «κουνημένα» ή θολά στιγμιότυπα, αλλά και κακή λεπτομέρεια σκιών ή φωτεινότητας, θα έχει σύντομα τη δυνατότητα να ρυθμίζει τη λειτουργία HDR της κάμερας του smartphone ή του tablet, επιλογή η οποία είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο μέσω της αυτόματης προσαρμογής της κάμερας.

Σύμφωνα ακόμη με το allaboutwindowsphone.com, ο Διευθυντής της Microsoft στον τομέα Ανάπτυξης Τεχνολογίας Απεικόνισης, Juha Alakarhu, δήλωσε ότι το «Force HDR» έρχεται σύντομα στα Windows 10 Mobile. Η επιλογή αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να αποφασίζουν οι ίδιοι το πότε θα χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία.

Η αλλαγή αυτή φαίνεται πως έρχεται ως απάντηση σε όλους εκείνους, οι οποίοι ανακαλύπτουν ότι η αυτόματη λειτουργία HDR ενεργοποιείται μόνο σε «ακραίες» περιπτώσεις και όχι όσο συχνά θα ήθελαν.

Οι φανταχτερές, υπερκορεσμένες εικόνες που προκύπτουν από την υπερβολική χρήση του HDR είναι συχνά κάτι σαν ιεροτελεστία για τους φωτογράφους που ανακαλύπτουν τη συγκεκριμένη λειτουργία, πριν καταλήξουν βέβαια σε μια πιο φειδωλή χρήση της. Ωστόσο, η εν λόγω τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ πιο αποτελεσματικά για να παράγεται μεγαλύτερο και ποιοτικότερο αποτέλεσμα στα smartphones και στα tablets, τα οποία, όπως είναι φυσικό, δεν μπορούν να συλλάβουν ταυτόχρονα έντονο φως και βαθιά σκιά συγκριτικά με μια παραδοσιακή μηχανή.

Η, για διάφορους λόγους, μη ενεργοποίηση της αυτόματης λειτουργίας HDR μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια λεπτομερειών στις πιο σκιερές ή πιο φωτεινές περιοχές, όπως τα σύννεφα σε μια ηλιόλουστη ημέρα.

Πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στόχος αυτής της καθ’ όλα εμβληματικής πρωτοβουλίας της Microsoft είναι μάλλον η δυνατότητα παροχής καλλιτεχνικών επιλογών στους χρήστες και όχι η αποφυγή πιθανών προβλημάτων από την έως τώρα αυτοματοποιημένη λειτουργία HDR.

Η Microsoft έχει ούτως ή άλλως κληρονομήσει από τη Nokia μια φήμη για την εξαιρετική απόδοση της κάμερας που προσφέρει. Η νέα της… φωτογραφική πρωτοβουλία αποτελεί επομένως προτεραιότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed