All About Windows

Νέα, συσκευές, εφαρμογές και games για Windows

Νέα

Το PC σας σηκώνει 64-bit Windows; Ανακαλύψτε το!

Έχετε επιλέξει την έκδοση 32 ή 64-bit των Windows; Μάθετε εαν ο υπολογιστής σας «αντέχει» τα 64μπιτα Windows και εξασφαλίστε κατακόρυφη άνοδο των επιδόσεών του.

Η επιλογή έκδοσης των Windows είναι νευραλγικής σημασίας: 32 ή 64-bit; Αν τυχόν εγκαταστήσετε τη λάθος, τότε το σύστημά σας ή που θα «σέρνεται» προσπαθώντας να τρέξει Windows που δεν είναι σχεδιασμένα γι’ αυτό, ή που δεν θα αποδίδει σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του. Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, είναι βασικό να γνωρίζουμε αν ένας υπολογιστής μπορεί να «αντέξει» 64-bit Windows.

Δεν συζητάμε φυσικά για όλους εκείνους που γνωρίζουμε πως έρχονται με τέτοια από τον κατασκευαστή τους όπως επίσης και για συστήματα που έχουν εγκατεστημένους επεξεργαστές τύπου Core i3, i5 και i7 ή AMD 64. Ναι, όλα τα στοιχειωδώς «καλά» PC της τελευταίας δεκαετίας, με 64-bit Windows έρχονται, όμως τι γίνεται με παλαιότερα ή καινούρια μεν, αδύναμα δε, συστήματα;

Για να κάνετε μόνοι σας… διάγνωση λοιπόν, βρείτε το εικονίδιο Ο Υπολογιστής μου (επιφάνεια εργασίας, μενού Έναρξη κλπ), κάντε δεξί «κλικ» και επιλέξτε Ιδιότητες. Εκεί, εντοπίστε το Τύπος συστήματος. Θα δείτε ότι γράφει κάτι του στυλ: Λειτουργικό σύστημα 64 bit, επεξεργαστής τεχνολογίας 64 bit. Το ζητούμενο είναι οι δύο τιμές να είναι στα ίδια bit, διαφορετικά υπάρχει πρόβλημα. Αν ο επεξεργαστής είναι στα 64 bit και το λειτουργικό στα 32 bit, τότε βρείτε 64-bit έκδοση των Windows και εγκαταστήστε τη. Αν συμβαίνει το αντίστροφο, τότε βρείτε 32-bit.

Είναι πολύ βασικό πάντως, πριν αρχίσετε το όποιο format και εγκατάσταση νέων Windows, να βεβαιωθείτε πως κυκλοφορούν στο διαδίκτυο drivers για όλα σας τα υποσυστήματα (motherboard, κάρτα γραφικών, κάρτα δικτύου κλπ). Ελέγξτε στα sites του κάθε κατασκευαστή και κατεβάστε τους drivers που σας ενδιαφέρουν και κρατήστε τους σε ένα USB stick. Αν, τέλος, προχωρήσετε σε αλλαγή Windows, κάντε καθαρή εγκατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed