“Στοπ” στα πειρατικά games από τα Windows 10

“Mπλόκο” στα πειρατικά παιχνίδια φαίνεται ότι βάζουν τα Windows 10, τα οποία μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να κερδίσουν πάνω από 53 εκατ. χρήστες. Μπορεί η Microsoft, όμως, να νικήσει το παράνομο gaming;

Οι όροι χρήσης των Windows 10 αναφέρουν ότι η Microsoft είναι σε θέση να αποκλείσει την πρόσβαση σε πειρατικά ή αλλιώς μη αυθεντικά παιχνίδια, με αποτέλεσμα να εμποδίσει την χρήση του harware που δεν είναι εγκεκριμένο.

Με άλλα λόγια, η Microsoft αποκτά τη δύναμη να εμποδίσει τους χρήστες των νέων Windows να παίζουν πειρατικά παιχνίδια, εντοπίζοντας το παράνομο λογισμικό στο σύστημα των χρηστών.

Η εταιρεία θα κινηθεί σε αυτό το “μοτίβο” κυρίως επειδή θέλει να σταματήσει τη φόρτωση πειρατικών παιχνιδιών στο Xbox, η οποία περιελάμβανε την αποθήκευση σε ένα PC και τη χρήση ενός εξωτερικού μέσου που οδηγεί στο… παιχνίδι!

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει στο φως κάποιο ανάλογο περιστατικό “μπλοκαρίσματος”, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετά ερωτήματα για το εάν η Microsof θα μπορέσει τελικά να εμποδίσει τη χρήση των πειρατικών games.

Σίγουρα, πάντως, μετά την αποκάλυψη της λειτουργίας των Windows 10, έχουν έρθει στην επιφάνεια διάφορα νομικά ζητήματα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed