All About Windows

Νέα, συσκευές, εφαρμογές και games για Windows

Νέα

O Όμιλος Σαρακάκη επιλέγει Office 365

Ο Όμιλος Σαρακάκη, ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους και διανομείς αυτοκινήτων στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία, ο οποίος εκπροσωπεί 12 μάρκες, όπως Honda, Mitsubishi, AB Volvo, Dupont, Komatsu Ltd, FIAT Group, αποφάσισε την υιοθέτηση των Cloud λύσεων της Microsoft, μεταβαίνοντας στην πλατφόρμα Office 365.

Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2014 και πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2014, με την ολοκλήρωση τη μετάβασης, η οποία έδωσε τη δυνατότητα σε 250 χρήστες να έχουν πρόσβαση στα πιο σύγχρονα εργαλεία και υπηρεσίες της Microsoft. Στόχος της εταιρίας ήταν να μπορεί να παρέχει στους εργαζόμενους ένα ολοκληρωμένο σύστημα επικοινωνίας, προσφέροντας τους μεγαλύτερη ευελιξία, ταχύτητα και ευκολία στη μεταξύ τους συνεργασία, διατηρώντας παράλληλα το κόστος σε χαμηλά επίπεδα.

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπιζε ο Όμιλος Σαρακάκη στο κομμάτι του IT, ήταν το γεγονός ότι η προηγούμενη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διέθετε περιορισμένη χωρητικότητα mailbox, με αποτέλεσμα να επενδύσει σε νέες λύσεις hardware, ώστε να αυξήσει τη χωρητικότητα email του κάθε χρήστη. Η επένδυση αυτή απαιτούσε εκτεταμένη υποστήριξη IT καθώς και συντήρηση των μηχανημάτων, γεγονός το οποίο αύξησε ακόμη περισσότερο τα λειτουργικά κόστη. Επιπλέον, το γεγονός ότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα πλεονεκτήματα ευελιξίας, που να επιτρέπουν στους υπαλλήλους να μπορούν εργάζονται από οποιοδήποτε σημείο επιθυμούν, οποιαδήποτε στιγμή, περιόριζε πολύ τις δυνατότητες τους καθώς και τα επίπεδα παραγωγικότητας τους.

Η μετάβαση στην πλατφόρμα Office 365 έχει ήδη αποφέρει πολύ σημαντικά οφέλη στην εταιρία. Οι υπηρεσίες Cloud, δίνουν πλέον τη δυνατότητα στους εργαζόμενους του Ομίλου να επικοινωνούν εύκολα και γρήγορα μεταξύ τους καθώς και να έχουν πρόσβαση σε emails και αρχεία, από οποιοδήποτε σημείο, μέσω φορητών συσκευών, όπως laptop, smartphone ή tablet. Επιπλέον, η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Office 365 παρέχει mailbox μεγάλης χωρητικότητας, με σκοπό να καλύπτει τις ανάγκες των υπαλλήλων, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη επιπλέον εξοπλισμού αποθήκευσης, διατηρώντας έτσι τα λειτουργικά κόστη σε χαμηλά επίπεδα.

O Σταμάτης Χονδρουδάκης, Information Services Manager της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Με τη χρήση του Office 365 έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τα έξοδα μας και τη συντήρηση των μηχανημάτων, τόσο από πλευράς κόστους όσο και από πλευράς support. Πλέον δεν είναι απαραίτητο να φροντίζουμε εσωτερικά για διαδικασίες back up, archiving κτλ, μιας και αυτές οι διαδικασίες προσφέρονται μέσα από την υπηρεσία του Office 365 δωρεάν. Επίσης, οι χρήστες μας πλέον μπορούν να επωφεληθούν από το σημαντικά μεγαλύτερο μέγεθος mailbox που τους προσφέρεται, χωρίς να έχουμε επενδύσει σε επιπλέον εξοπλισμό storage.»

«Η εμπιστοσύνη που δείχνει ο Όμιλος Σαρακάκη στην πλατφόρμα Office 365 είναι πολύ σημαντική, καθώς αποδεικνύει πως oι λύσεις Cloud της Microsoft έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορούν να καλύπτουν όλες τις ανάγκες λειτουργικότητας που μπορεί να έχει μια σύγχρονη επιχείρηση. Το Office 365 αποτελεί μια σουίτα εφαρμογών, η οποία προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις, παρέχοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία, μέσω των οποίων αυξάνεται η παραγωγικότητα των εργαζομένων, με μειωμένο λειτουργικό κόστος.» δήλωσε ο Ευάγγελος Χρυσοχόος, Διευθυντής Πωλήσεων της Microsoft.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed