Ελληνική διάκριση στο Imagine Cup

Ελληνική ομάδα φοιτητών ξεχώρισε μέσα από 76 χώρες και προκρίθηκε στον τελικό του 12ου Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Imagine Cup.

Η κριτική επιτροπή της Microsoft ολοκλήρωσε την αξιολόγηση σε πάνω από 170 συμμετοχές καινοτόμων projects από 76 χώρες, κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων ημιτελικών του 12ου Imagine Cup. Και τώρα έρχεται η στιγμή που οι 33 επικρατέστερες θα κριθούν στους Τελικούς του Σιάτλ από τις 29 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου, στα κεντρικά γραφεία της Microsoft. Ειδικό ενδιαφέρον στη διοργάνωση των φετινών τελικών, δίνει και η συμμετοχή στην κριτική επιτροπή, του CEO της Microsoft, Satya Nadella.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στους τελικούς η ομάδα Genesis, νικήτρια στην κατηγορία Games, των ελληνικών τελικών που πραγματοποίησε η Microsoft Ελλάς τον Απρίλιο στα κεντρικά γραφεία της στο Μαρούσι. H ομάδα Genesis θα διαγωνιστεί με άλλες 9 ομάδες στην κατηγορία Games για τον αντίστοιχο τίτλο στον παγκόσμιο τελικό, ενώ ήδη διακρίθηκε και βραβεύτηκε στον επιμέρους παγκόσμιο διαγωνισμό Visual Studio Online Boost!

Η Ελένη Ραχανιώτου, Διευθύντρια του Τμήματος Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς, δήλωσε: «Θέλω να ευχηθώ στη συμμετοχή της Genesis καλή επιτυχία. Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που μια ελληνική συμμετοχή έχει προκριθεί στις 33 καλύτερες παγκοσμίως. Η Microsoft σε παγκόσμιο αλλά και τοπικό επίπεδο είναι πάντα κοντά στους νέους και προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες και στήριξη στα επόμενά τους βήματα».

Κριτές του φετινού τελικού , μαζί με τον Satya Nadella , θα είναι ο Hadi Partovi, Iδρυτής του εκπαιδευτικού , μη κερδοσκοπικού φορέα Code.org και ο Erik Martin, Γενικός Διευθυντής του διαδικτυακού φαινομένου Reddit.com .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Check Our Feed