NGO Day από τη Microsoft Ελλάς

H φετινή διοργάνωση είχε τίτλο «NGO Day: Tech 4 good. Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των ΜΚΟ» και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Global Sustain.

Η NGO Day, μια ημέρα αφιερωμένη στους Μη-Κυβερνητικούς και Μη-Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, διοργανώθηκε για τέταρτη χρονιά από τη Microsoft Ελλάς, τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στο Μαρούσι.

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της Microsoft, διέποντας το σύνολο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας. Τα εργαλεία που προσφέρει η Microsoft στους Μη-Κυβερνητικούς και Μη-Κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στοχεύουν στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση και αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και υποδομών τους. Η Microsoft Ελλάς έχει καθιερώσει από το 2009 τη διοργάνωση της εκδήλωσης NGO Day, προκειμένου να ενημερώσει τους οργανισμούς αυτούς για τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει το έργο τους, αλλά και τις διευκολύνσεις που τους παρέχει η ίδια εξασφαλίζοντάς τους δωρεάν λογισμικό. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 65 Μη-Κυβερνητικοί και Μη-Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί με κοινωνική δράση έχουν αξιοποιήσει τη δυνατότητα αυτή στην Ελλάδα και έχουν αποκτήσει δωρεάν προϊόντα λογισμικού από τη Microsoft.

Η κα Λία Κομνηνού, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και ΕΚΕ της Microsoft Ελλάς, παρουσίασε το πρόγραμμα ΕΚΕ της Microsoft Ελλάς και πληροφόρησε το κοινό σχετικά με τις διευκολύνσεις που τους παρέχει η εταιρεία όσον αφορά στη δυνατότητα απόκτησης προϊόντων της εντελώς δωρεάν, επισημαίνοντας παράλληλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να αξιοποιήσουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν δύο case studies από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την ΕΛΕΠΑΠ σχετικά με τον τρόπο που οι οργανισμοί αυτοί αξιοποίησαν την τεχνολογία για να βελτιώσουν τις αποδόσεις και το έργο τους. Ο κύριος Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» και η κυρία Ρένα Καββαδία, από την ΕΛΕΠΑΠ μοιράστηκαν τα οφέλη που έχουν αποκομίσει όσον αφορά στη βελτίωση της εσωτερικής τους οργάνωσης και στην αμεσότερη εξυπηρέτηση των στόχων τους.

Στη συνέχεια το κοινό ενημερώθηκε από στελέχη της Microsoft για τους τρόπους με τους οποίους προϊόντα πληροφορικής της Microsoft, όπως τα Windows 8 Tablets, το Microsoft Sharepoint καθώς και η επιχειρηματική λύση Microsoft Dynamics CRM, μπορούν να αξιοποιηθούν από τους οργανισμούς, με στόχο τη διευκόλυνση και επιτάχυνση των εργασιών τους και μακροπρόθεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση σε Πάνελ, σχετικά με τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις που οι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί αντιμετωπίζουν σήμερα εν μέσω της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας, το ζήτημα της διασφάλισης της διαφάνειας, ενώ τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της πραγματοποίησης συνεργειών με τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο της υλοποίησης προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Τη συζήτηση συντόνισε η κυρία Κατερίνα Καπερναράκου, δημοσιογράφος, ενώ συμμετείχαν ο Καθηγητής και Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» κος Χρήστος Μπαρτσόκας , ο κ. Αλέξανδρος Οικονόμου, Επιστημονικός Σύμβουλος από τον Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», και ο κ. Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Εταίρος από την Global Sustain.

Η κα Λία Κομνηνού, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και ΕΚΕ της Microsoft Ελλάς δήλωσε: «Αποστολή της Microsoft είναι να βοηθάει ανθρώπους και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο να μεγιστοποιούν τις δυνατότητές τους, με τη δύναμη και την ευελιξία που προσφέρει η κατάλληλη τεχνολογία. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει παγκόσμιο πρόγραμμα δωρεάς λογισμικού ειδικά για νόμιμους και αναγνωρισμένους μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς που έχουν να παρουσιάσουν ουσιαστικό κοινωνικό έργο, το οποίο λειτουργούμε και στην Ελλάδα. Το έργο των οργανισμών αυτών είναι εξαιρετικής σημασίας, ειδικά σε περιόδους κρίσης, και η τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει στην αποδοτικότητα τους, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία, αυξημένη παραγωγικότητα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αυτή τη στήριξη σε οργανισμούς που αποδεικνύουν καθημερινά το κοινωνικό τους έργο».

«Είναι σημαντικό εταιρείες με το διεθνές εύρος και το κύρος της Microsoft να αγκαλιάζουν το έργο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με τη πολύτιμη τεχνογνωσία και προσφορά τους. Η συμμετοχή της ΕΛΕΠΑΠ στη σημερινή εκδήλωση της Microsoft αλλά και η συνεχής στήριξη του έργου της με διαρκή στόχο τα Βήματα Ζωής για το παιδί με αναπηρία, είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση», δήλωσε η Ρένα Καββαδία, από το Τμήμα Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της ΕΛΕΠΑΠ.

«Είναι μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση κάθε χρονιά να υποστηρίζουμε τη Microsoft στη διοργάνωση του NGO Day. Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι ΜΚΟ να ενημερώνονται για την εξέλιξη στις νέες τεχνολογίες και πως αυτές μπορούν να βοηθήσουν να γίνουν πιο αποτελεσματικές και αποδοτικές βελτιώνοντας παράλληλα τη λογοδοσία και διαφάνειά τους, ειδικά σε περιόδους προκλήσεων», δήλωσε ο Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Εταίρος της Global Sustain.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed