All About Windows

Νέα, συσκευές, εφαρμογές και games για Windows

ΚινητάΝέα

Εκδόσεις Windows Phone και RT χωρίς χρέωση

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για επικείμενη εμφάνιση εκδόσεων των λειτουργικών συστημάτων Windows Phone και Windows RT, οι οποίες θα διατίθενται δωρεάν στους κατασκευαστές.

Η εν λόγω στρατηγική, αν και σε αρκετά πρώιμη φάση, είναι ενδεικτική των αλλαγών που θα επέλθουν στη Microsoft. Το Windows Phone φαίνεται ότι “πουλάει” αρκετά καλά στο κομμάτι των low-end συσκευών και σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.

Σε άλλες αγορές δείχνει να ανεβάζει σταδιακά τα μερίδιά του. Ωστόσο, το πρόβλημα φαίνεται να κρύβεται στο γεγονός ότι η Nokia (σύντομα επίσημο κομμάτι της Microsoft) αντιπροσωπεύει άνω του 80% των πωλήσεων Windows Phone συσκευών, ενώ η Microsoft χρειάζεται περισσότερους κατασκευαστές ώστε το λειτουργικό να συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Κινούμενη σε αυτή τη λογική ίσως η εταιρεία να επανεξετάζει και το θέμα των χρεώσεων για τα λειτουργικά της συστήματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέρα από τη μη χρέωση του λειτουργικού συστήματος, εξετάζεται παράλληλα η μεγαλύτερη προώθηση σε υπηρεσίες (προϊόντα) της Microsoft όπως τα SkyDrive, Office και Skype.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed