Ευοίωνες προβλέψεις για τα Windows Phones

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θεωρείται πιθανό η Microsoft να καταφέρει να προσπεράσει την Apple στο μερίδιο αγοράς των smartphones.

Η λογική που ακολουθείται για να εξαχθεί το εν λόγω συμπέρασμα είναι πολύ συγκεκριμένη. Το Windows Phone αποτελεί το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα, ειδικότερα στις αναδυόμενες αγορές, όπως είναι η Λατινική Αμερική και η Ινδία. Εκεί, ήδη το WP αποτελεί το δεύτερο δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα. Επιπλέον, η πλατφόρμα της Microsoft κατάφερε να επιτύχει 48% ετήσια ανάπτυξη στη ζώνη Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA). Επιπρόσθετα, η Nokia πέτυχε ετήσια άνοδο των πωλήσεών της κατά 366% στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Με λίγα λόγια η Microsoft φαίνεται να έχει το πλεονέκτημα στις αναδυόμενες αγορές κυρίως λόγω της αδυναμίας της Apple να προσφέρει οικονομικά προσιτές προτάσεις.

Βέβαια, όπως τονίζεται και στο δημοσίευμα, θα πρέπει γενικά να είμαστε προσεκτικοί όταν αναλύουμε στατιστικές και πώς αυτές μεταφράζονται σε πραγματικές πωλήσεις. Η αύξηση του μεριδίου αγοράς από το 3,5% στο 5% αποτελεί όντως μια εντυπωσιακή επίδοση. Όμως σε επίπεδο πραγματικών πωλήσεων τα νούμερα, συγκρινόμενα και με τον ανταγωνισμό, δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο εντυπωσιακά.

Ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας που πρόκειται να επιτρέψει στο Windows Phone να προσπεράσει το iOS, σύμφωνα με το Forbes, είναι η προσπάθεια της Microsoft να ακολουθήσει τη στρατηγική «One Microsoft». Δηλαδή να οδηγήσει σε σύγκλιση τρεις διαφορετικές πλατφόρμες: Windows Phone, Windows 8 και Xbox.

Ο τρίτος λόγος δεν είναι άλλος από την εξαγορά της ίδιας της Nokia από τη Microsoft. Με την κίνηση αυτή υπολογίζεται ότι θα γίνει εφικτή η διάθεση καλύτερων προτάσεων σε ότι αφορά το hardware, ειδικά στις αναπτυσσόμενες αγορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Check Our Feed