Επιβράβευση παρακολούθησης προγράμματος από το Xbox;

Η Microsoft έχει καταθέσει αίτηση ευρεσιτεχνίας στο Αμερικανικό Γραφείο Πατεντών για μία τεχνολογία που επιβραβεύει τον τηλεθεατή που παρακολούθησε από ταινίες και εκπομπές μέχρι και τις διαφημίσεις.

Στα αποκαλυπτήρια του Xbox One που έκανε η Microsoft στις 21 Μαΐου ήταν φανερό ότι η εταιρεία στρέφεται στην τηλεόραση, και συγκεκριμένα στην τηλεόραση με δυνατότητα αλληλεπίδρασης από τον τηλεθεατή, την λεγόμενη interactive TV. Η λειτουργία του συστήματος που περιγράφεται υπό τον τίτλο “AWARDS AND ACHIEVEMENTS ACROSS TV ECOSYSTEM” περιλαμβάνει την απόδοση υψηλότερου σκορ ή «επιτευγμάτων» στον τηλεθεατή-χρήστη ή επιβράβευση της παρακολούθησης περιεχομένου με κουπόνια ή ακόμα και προϊόντα. Οι στόχοι που πρέπει να επιτύχει ο τηλεθεατής μπορεί να ορίζονται είτε από τον παραγωγό του περιεχομένου βίντεο, τον διανομέα, διαφημιζόμενους κ.λπ., όπως αναφέρεται. Η επίτευξη κάθε στόχου μπορεί να γίνει είτε με την καταγραφή της προβολής από τον αναγνωρίσιμο χρήστη (αναφέρεται η χρήση κάμερας βάθους), ή μετά από συγκεκριμένη ενέργεια του τηλεθεατή, που μπορεί να γίνει με τις κινήσεις του.

Η δημοσίευση της αίτησης κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας θεωρείται απόδειξη για τα σχέδια της Microsoft να εισέλθει στον τομέα της τηλεόρασης και να αντλήσει νέα έσοδα από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Check Our Feed