All About Windows

Νέα, συσκευές, εφαρμογές και games για Windows

TabletsUltrabooksΝέα

Η Intel επιταχύνει την ανάπτυξη του Mobile Computing

H Intel Corporation ανακοίνωσε τη νέα διπύρηνη πλατφόρμα Atom™ SoC (“Clover Trail+”) για smartphones και ταμπλέτες Android και την πρώτη παγκόσμια λύση multimode-multiband LTE που θα είναι διαθέσιμη εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Άλλες ανακοινώσεις αφορούν τη δυναμική του “Bay Trail”, τις μεγαλύτερες δυνατότητες σε φορητές συσκευές και τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη σε αναδυόμενες αγορές με την πλατφόρμα που βασίζεται στον επεξεργαστή Intel® Atom™ Z2420.

«Οι σημερινές ανακοινώσεις επεκτείνουν το αναπτυσσόμενο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο συσκευών της Intel για διάφορα τμήματα της αγοράς φορητών συσκευών» αναφέρει ο Hermann Eul, αντιπρόεδρος της Intel και γενικός διευθυντής του τμήματος Mobile and Communications Group. «Σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, έχουμε εργαστεί στενά με τους πελάτες μας για να φέρουμε στην αγορά smartphones που βασίζονται σε τεχνολογίες Intel σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ έχουμε επίσης παρουσιάσει μια κορυφαία στον κλάδο λύση για ταμπλέτες με ένα SoC Atom χαμηλής κατανάλωσης το οποίο τρέχει Windows 8, ενώ διατίθεται άμεσα σε κορυφαίους κατασκευαστές ΟΕΜ. Με το βλέμμα στο μέλλον, επεκτείνουμε αυτή τη βάση και εργαζόμαστε με τους συνεργάτες του οικοσυστήματός μας σε διάφορα λειτουργικά συστήματα, με στόχο να προσφέρουμε τα καλύτερα φορητά προϊόντα και εμπειρίες στους πελάτες μας με τεχνολογίες Intel Inside.»

Νέα, Αποδοτική Πλατφόρμα Atom™ SoC
Η νέα πλατφόρμα επεξεργαστή Atom™ της Intel (“Clover Trail+”) και ο αντίστοιχος σχεδιασμός αναφοράς για smartphone, παρέχει κορυφαίες για τη βιομηχανία επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση και μεγάλη αυτονομία μπαταρίας που ανταγωνίζεται τα πιο δημοφιλή κινητά Android* σήμερα. Το προϊόν παρέχει τα κλασσικά δυνατά σημεία της Intel, συμπεριλαμβανόμενης της υψηλής απόδοσης που επιτρέπει την ομαλή περιήγηση στο διαδίκτυο, τις ζωντανές, χωρίς προβλήματα αναπαραγωγής, full HD ταινίες, καθώς και εμπειρία γρήγορης εκκίνησης και εντυπωσιακής λειτουργίας σε εφαρμογές Android*.

Οι διπύρηνοι επεξεργαστές 32nm Intel® Atom™ Processors — Z2580, Z2560, Z2520 – είναι διαθέσιμοι σε συχνότητες μέχρι και 2.0 GHz, 1.6 GHz και 1.2GHz, αντίστοιχα. Ο επεξεργαστής περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη για την τεχνολογία Intel® Hyper-Threading Technology, υποστηρίζοντας τέσσερα ταυτόχρονα thread εφαρμογών, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τη συνολική αποδοτικότητα των πυρήνων Atom.

H ολοκληρωμένη πλατφόρμα περιλαμβάνει ακόμα μια μηχανή γραφικών Intel® Graphics Media Accelerator με έναν πυρήνα γραφικών που υποστηρίζει μέχρι 533MHz με boost mode, παρέχοντας μέχρι τρεις φορές ανώτερες επιδόσεις γραφικών1 για πλούσια 3D γραφικά, ρεαλιστικό gaming και κωδικοποίηση full 1080P video με επιτάχυνση hardware και αποκωδικοποίηση στα 30fps.

«Το δεύτερης γενιάς προϊόν μας παρέχει διπλάσια υπολογιστική ισχύ και μέχρι τρείς φορές μεγαλύτερες δυνατότητες γραφικών1, ενώ διατηρεί ανταγωνιστικά χαμηλή κατανάλωση,» ανέφερε ο Eul. «Καθώς θα μεταβαίνουμε στα 22nm Atom SoCs αργότερα μέσα στο έτος, θα επωφεληθούμε πλήρως από το ευρύ φάσμα δυνατοτήτων που μας παρέχει ο σχεδιασμός μας, η αρχιτεκτονική μας, η τεχνολογία 22nm για τρανζίστορ tri-gate και η κορυφαία κατασκευαστική δυνατότητα για να επιταχύνουμε περισσότερο την ανάπτυξή μας.»

Η νέα πλατφόρμα Atom παρέχει επίσης προηγμένες δυνατότητες απεικόνισης, με υποστήριξη για δύο κάμερες, με αισθητήρα της κύριας κάμερας μέχρι 16 megapixels. Το σύστημα απεικόνισης επίσης δίνει τη δυνατότητα πανοραμικών λήψεων, υποστηρίζει λήψη 15 καρέ το δευτερόλεπτο σε burst mode για φωτογραφίες 8 megapixel, ανίχνευση και αναγνώριση προσώπου σε πραγματικό χρόνο και λήψη εικόνας HDR με τεχνολογία de-ghosting για πιο καθαρές φωτογραφίες εν κινήσει.

Η πλατφόρμα είναι επίσης εξοπλισμένη με την τεχνολογία Intel® Identity Protection (Intel IPT), βοηθώντας στη διασφάλιση ισχυρής εξακρίβωσης ταυτότητας δύο επιπέδων για την προστασία υπηρεσιών cloud όπως υπηρεσίες remote banking, ηλεκτρονικού εμπορίου, διαδικτυακού gaming και κοινωνικής δικτύωσης από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Καθώς η τεχνολογία Intel IPT είναι ενσωματωμένη σε επίπεδο πυριτίου σε αντίθεση με αντίστοιχα συστήματα που βασίζονται σε tokens από άλλο hardware ή το τηλέφωνο, παρέχει τη δυνατότητα πιο ασφαλούς, αλλά και ταυτόχρονα φιλικής προς τον χρήστη, προστασίας της πρόσβασης στο cloud. Η Intel συνεργάζεται με εταιρείες όπως οι Feitian*, Garanti Bank*, MasterCard*, McAfee*, SecureKey* Technologies Inc., Symantec*, Vasco Data Security International* Inc. και Visa* Inc. για να ενσωματώσει αυτή την τεχνολογία στις υπηρεσίες τους.

Με την υποστήριξη απεικόνισης ανάλυσης WUXGA στα 1900×1200, η πλατφόρμα θα επιτρέψει επίσης το σχεδιασμό ταμπλετών Android* με μεγαλύτερη οθόνη. Περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη για την έκδοση Android* 4.2 (Jelly Bean), την τεχνολογία Intel Wireless Display, για το πρότυπο HSPA+ στα 42Mbps με τη λύση Intel® XMM 6360 slim modem, και για το νέο βιομηχανικό πρότυπο UltraViolet™ Common File Format.

Στους πελάτες που ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους για την πλατφόρμα “Clover Trail+” για τηλέφωνα και ταμπλέτες ανήκουν η ASUS*, η Lenovo*, και η ZTE*.

Το Lenovo* IdeaPhone K900* που παρουσιάστηκε στη CES τον προηγούμενο μήνα, βασίζεται στον επεξεργαστή Intel® Atom™ Z2580 και υποστηρίζει video υψηλής ποιότητας, γραφικά και διαδικτυακό περιεχόμενο σε φανταστικές ταχύτητες. Το IdeaPhone είναι λεπτό, μόλις 6,9mm και έχει την πρώτη παγκοσμίως οθόνη 5,5-ιντσών full high-definition 400+ PPI για προηγμένη ευκρίνεια εικόνας και κειμένου. Το Κ900 θα είναι το πρώτο προϊόν στην αγορά που θα βασίζεται στον επεξεργαστή Atom Z2580. H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει το smartphone το δεύτερο τρίμηνο του 2013 στην Κίνα, ενώ θα ακολουθήσουν και επιλεγμένες διεθνείς αγορές.

Χτίζοντας πάνω στην πλατφόρμα του επεξεργαστή Atom (“Clover Trail+”), η Intel εστίασε επίσης στο αναμενόμενο 22nm smartphone Atom™ SoC (“Merrifield”). Το προϊόν βασίζεται στη διαδικασία τεχνολογίας αιχμής της Intel στα 22nm και σε μια ριζικά νέα μικροαρχιτεκτονική Atom που θα δώσει τη δυνατότητα αυξημένων επιδόσεων, ενεργειακής αποδοτικότητας και αυτονομίας μπαταρίας στα smartphone.

Μακροπρόθεσμη Εξέλιξη (4G LTE)
Μέρος της στρατηγικής της Intel αποτελεί η παροχή σύγχρονων οικουμενικών λύσεων modem χαμηλής κατανάλωσης που λειτουργούν σε διαφορετικά φάσματα, καταστάσεις, περιοχές και συσκευές. Το Intel XMM 7160 είναι μια από τις μικρότερες και χαμηλότερες σε ενεργειακή κατανάλωση λύσεις multimode-multiband LTE στον κόσμο (LTE / DC-HSPA+ / EDGE), που υποστηρίζει πολλαπλές συσκευές συμπεριλαμβανομένων smartphones, tablets και Ultrabooks™. To οικουμενικής χρήσης modem 7160 υποστηρίζει 15 φάσματα LTE ταυτόχρονα, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη λύση της αγοράς. Περιλαμβάνει επίσης μια ιδιαίτερα παραμετροποιήσιμη αρχιτεκτονική RF που λειτουργεί με αλγόριθμους πραγματικού χρόνου για χαρακτηριστικά envelope tracking και antenna tuning που επιτρέπουν οικονομικά αποδοτικές συνθέσεις multiband, αυξημένη διάρκεια ζωής μπαταρίας και παγκόσμιο roaming από έναν μόνο κωδικό (SKU).

«Το 7160 αποτελεί μια επίκαιρη και άκρως ανταγωνιστική λύση 4G LTE και αναμένουμε να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες της αναδυόμενης παγκόσμιας αγοράς 4G,» αναφέρει ο Eul. «Ανεξάρτητοι αναλυτές έχουν δείξει ότι η λύση μας είναι παγκόσμιας κλάσης και είμαι σίγουρος ότι οι προσφορές μας θα οδηγήσουν την Intel σε καινούργιες λύσεις multi-comm. Με τις συνδέσεις LTΕ να αναμένονται να διπλασιαστούν μέσα στους επόμενους 12 μήνες σε περισσότερες από 120 εκατ. συνδέσεις, πιστεύουμε ότι η λύση μας θα δώσει στους developers και τους παρόχους υπηρεσιών μια μοναδική ανταγωνιστική προσφορά, ενώ θα επιταχύνει την παροχή νέων εξελιγμένων χαρακτηριστικών που θα προγραμματιστούν με μελλοντικές εξελιγμένες εφαρμογές του δικτύου 4G.»

H Intel διαθέτει αυτή τη στιγμή τη single mode 4G LTE λύση δεδομένων της και θα ξεκινήσει τις αποστολές multimode αργότερα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία θα βελτιστοποιήσει επίσης τις λύσεις LTΕ, ταυτόχρονα με το προϊοντικό roadmap της για το SoC για να διασφαλίσει την παροχή κορυφαίων συνδυαστικών λύσεων χαμηλής κατανάλωσης στην αγορά.

Πλατφόρμα Intel® Atom™ Z2420
Καθώς η Intel επεκτείνει τη γεωγραφική παρουσία της, η εταιρεία βλέπει εκπληκτικές δυνατότητες στην παροχή πλούσιων εμπειριών φορητότητας, βασισμένων σε τεχνολογία Intel στους καταναλωτές των αναδυόμενων αγορών. Ως μέρος της στρατηγικής της για να επωφεληθεί από την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά smartphone υψηλής αξίας στις αναδυόμενες αγορές, η οποία οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα φτάσει στο ύψος των 500 εκατ. μονάδων μέχρι το 2015, η Intel υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της πλατφόρμας επεξεργαστή Intel Atom Z2420 (γνωστής μέχρι πρόσφατα ως “Lexington”). Από την πρώτη ανακοίνωση στη CES, η Acer* (Ταϋλάνδη, Μαλαισία), η Lava* (Ινδία) και η Safaricom* (Κένυα) έχουν όλες ανακοινώσει σχετικές νέες συσκευές.

Η Etisalat Misr*, ένας κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιών με έδρα την Αίγυπτο και θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Etisalat στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε συνεργασία με την Intel ανακοίνωσαν χτες σχέδια για το Etisalat E-20 Smartphone με τεχνολογία Intel Inside®. Σχεδιασμένο να παρουσιαστεί στην Αίγυπτο τον Απρίλιο, το smartphone που βασίζεται σε τεχνολογία Intel θα είναι το πρώτο στη περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής και η δεύτερη εισαγωγή στην Αφρική μέχρι σήμερα, επεκτείνοντας την πρόσφατη διάθεση της Safaricom* στην Κένυα.

Επιδεικνύοντας την ευελιξία της πλατφόρμας Atom SoC για την αξιοποίησή της σε μια σειρά συσκευών και αναγκών της αγοράς, η ASUS* χτες ανακοίνωσε μια νέα ταμπλέτα Android* βασισμένη στον Επεξεργαστή Intel® Atom™ Z2420.

Ταμπλέτες με τεχνολογίες Intel Inside®
Χτίζοντας στην ισχυρή ανάγκη για συσκευές και την κορυφαία ενεργειακή αποδοτικότητα του πολυβραβευμένου επεξεργαστή Atom Z2760, ο πρώτος τετραπύρηνος Atom SoC (“Bay Trail”) της Intel, θα αποτελέσει τον πιο ισχυρό επεξεργαστή Atom μέχρι σήμερα- διπλασιάζοντας την υπολογιστική ισχύ που προσφέρει σήμερα η Intel στις ταμπλέτες και παρέχοντας στο οικοσύστημα μια ισχυρή τεχνολογική βάση και σειρά χαρακτηριστικών για να καινοτομήσει. Η πλατφόρμα “Bay Trail”, που προγραμματίζεται να είναι διαθέσιμη τα Χριστούγεννα του 2013, λειτουργεί ήδη σε Windows* και Android* και θα βοηθήσει στην υποστήριξη νέων εμπειριών με λεπτές σχεδιάσεις έως και 8 mm με αυτονομία ημέρας και δυνατότητα λειτουργίας σε κατάσταση αναμονής έως και εβδομάδες.

Η Intel συνεργάζεται με τις Compal*, ECS*, Pegatron*, Quanta* και Wistron* για να επιταχύνει την είσοδο ταμπλετών “Bay Trail” στην αγορά. Η Intel επίσης επεκτείνει τη συνεργασία της με κορυφαίους συνεργάτες OEM παγκοσμίως, χτίζοντας στην ισχυρή βάση σχεδιάσεων ταμπλέτας βασισμένων στον επεξεργαστή Intel Atom Z2760 στην αγορά από τις Acer*, ASUS*, Dell*, Fujitsu*, HP*, Lenovo*, LG Electronics και Samsung*.

Δυνατότητες Ανάπτυξης Φορητών συσκευών με τεχνολογίες Intel Inside®
Η Intel ανακοίνωσε επίσης τη διεύρυνση του οικοσυστήματός της και πρωτοβουλίες για την αναπτυξιακή ενδυνάμωσή του με την παροχή νέων συσκευών και καινοτομιών στην αγορά, σε μια σειρά από φορητές συσκευές που βασίζονται σε Windows* και Android*. H πλατφόρμα της Intel και τα πολλαπλά προγράμματα ανάπτυξης έχουν λειτουργήσει ως βάση για την καινοτομία των OEM και ODM για δεκαετίες. Το νέο πρόγραμμα θα εστιάσει στην επιτάχυνση του χρόνου που φτάνουν στην αγορά φορητές συσκευές με τεχνολογία αιχμής, που βασίζονται στην αρχιτεκτονική της Intel® με κορυφαίους OEMs and ODMs. Το πρόγραμμα θα εστιάσει πρώτα σε ταμπλέτες και έπειτα σε κινητά, παρέχοντας ήδη εγκεκριμένες λύσεις με απλοποιημένα στοιχεία κατασκευής για τη γρήγορη κλιμάκωση των σχεδίων για ώριμες και αναδυόμενες αγορές. Ο επεξεργαστής Atom Z2760 και ο αναμενόμενος 22nm Atom SoC της εταιρείας, με κωδική ονομασία “Bay Trail” θα αποτελέσουν το θεμέλιο αυτής της προσπάθειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed