Το Facebook Home μοιάζει με τα Windows Phone

O Corporate Vice President of Corporate Communications της Microsoft Frank Shaw, παρομοιάζει το Facebook Home με τα Windows Phone, θεωρώντας ότι δεν πρόκειται για κάτι πραγματικά νέο στον κόσμο της τεχνολογίας.

Ο Frank Shaw, βλέποντας την παρουσίαση, έγραψε σε ένα blog post ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να κοιτάξει το ημερολόγιό του “όχι για να διαπιστώσει αν είναι ακόμη Πρωταπριλιά, αλλά για να δει αν βρίσκεται πίσω στο 2011″. Κι αυτό γιατί όπως πιστεύει, “το περιεχόμενο της παρουσίασης ήταν παρόμοιο μ’ αυτό στο launch event των Windows Phone 7.5 δύο χρόνια πριν”.

Ο Shaw αναφέρει ότι η κεντρική ιδέα πίσω από τη δημιουργία των Windows Phone 7.5 Mango ήταν να “τοποθετήσουν τον άνθρωπο σε προτεραιότητα” και όχι τις εφαρμογές στο λειτουργικό. Αυτό αναφέρεται και σε ένα Youtube video το οποίο είχε κυκλοφορήσει η Microsoft το 2011 και, απ’ ό,τι φαίνεται, συμπίπτει με τη “φιλοσοφία” που ακολουθεί το Facebook στο Home.

Το στέλεχος της Microsoft, πάντως, αναφέρει πως αντιλαμβάνεται γιατί το Facebook στράφηκε σε αυτή τη λύση, “αναζητώντας έναν τρόπο να φέρει τη λειτουργικότητα σε μία πλατφόρμα στην οποία αυτή απουσιάζει”, κατηγορώντας, πρακτικά, το Android ως ένα OS που δε δίνει σημασία στον άνθρωπο, αλλά στις εφαρμογές ενώ είναι και εξαιρετικά περίπλοκο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed