Οι Ευρωπαϊκές Αρχές ασχολούνται και πάλι με τη Microsoft

Ακόμα ένα στοιχείο τριβής εμφανίζεται μεταξύ των Ευρωπαϊκών Αρχών και της Microsoft, η οποία κατηγορείται για αθέμιτες πρακτικές έναντι του ανταγωνισμού για τον τρόπο προσαρμογής του UEFI Secure Boot στα Windows 8.

Σύμφωνα με ένα ισπανικό group ανοιχτού λογισμικού, το UEFI Secure Boot δεν επιτρέπει την εγκατάσταση διαφορετικού λειτουργικού για λόγους ασφαλείας.Το UEFI είχε σχεδιαστεί αρχικώς ως μια εναλλακτική στο απαρχαιωμένο BIOS και προσέφερε αυξημένη ασφάλεια. Με την διάθεση των Windows 8 όμως, η Microsoft απαιτούσε το UEFI σε υπολογιστές που έφεραν το σήμα “Certified for Windows 8”.

Ενώ πολλοί OEMs διαθέτουν εναλλακτικούς τρόπους για την απενεργοποίησή του με απώτερο σκοπό να μπορεί να τρέξει λειτουργικό διαφορετικό από αυτό των Windows 8, πολλοί από την κοινότητα του Linux εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι κατασκευαστές τελικώς δεν θα προσφέρουν σχετικές λύσεις. Αν και το Linux Foundation προσέφερε πολλές εναλλακτικές προκειμένου να μπορέσει να αρθεί ο περιορισμός αυτός, πολλά μέλη του όπως η ισπανική ομάδα ανοιχτού λογισμικού Hispalinux, απαιτούν την απευθείας απόσυρση του από την ίδια την Microsoft.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed