All About Windows

Νέα, συσκευές, εφαρμογές και games για Windows

TabletsΝέα

Θετικές κριτικές για το Surface Pro

Καλές κριτικές αποσπά από τον ειδικό Τύπο η νέα κυκλοφορία της Microsoft, το Surface Pro, το οποίο είναι ένα «υβριδικό» μηχάνημα, του οποίου οι πωλήσεις ξεκινούν στις 9 Φεβρουαρίου

Διαθέτει οθόνη αφής 10,6 ιντσών και φέρει επεξεργαστή Intel Core i5, 4GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 64 (899 δολάρια) ή 128 GB (999 δολάρια). Το Surface Pro ενσωματώνει την κεντρική ιδέα της Microsoft όσον αφορά το πώς πρέπει να «δένει» ένας υπολογιστής με τα Windows 8. Εμφανισιακά θυμίζει πολύ το Surface RT, και στην ουσία είναι ένας laptop ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει και ως tablet. Από πλευράς εφαρμογών, η Microsoft έχει στήσει τη δική της αγορά (Windows Store), η οποία μεγαλώνει συνεχώς.

Όσον αφορά το πληκτρολόγιο (πέρα από το on-screen, «tablet-οειδές») η Microsoft δίνει δύο επιλογές: και οι δύο συνδέονται με το tablet και συνθέτουν έναν κανονικό, πλήρη φορητό Windows υπολογιστή. Η πρώτη είναι το Touch Cover, με πλήκτρα τα οποία ανταποκρίνονται στην πίεση, αλλά δεν κινούνται όταν τα πατά ο χρήστης, και το δεύτερο το Type Cover, πιο «συμβατικού» προσανατολισμού, με πλήκτρα τα οποία κινούνται κανονικά. Και τα δύο πληκτρολόγια εκτελούν χρέη καλύμματος οθόνης. Επίσης, υπάρχει και το Wedge Mouse, που συνδέεται με το μηχάνημα μέσω Bluetooth και υποκαθιστά το touchpad στο πληκτρολόγιο.

Συνολικά, η βασική διαφορά του Surface Pro με το Surface RT είναι ότι, ενώ το RT είναι ένας tablet υπολογιστής, προορισμένος να ανταγωνιστεί το iPad και τα Android tablets, το Pro αποτελεί έναν κανονικότατο φορητό υπολογιστή, ο οποίος «έρχεται» σε «πακέτο» tablet- εξ ου και το μεγαλύτερο βάρος και ο όγκος του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed