All About Windows

Νέα, συσκευές, εφαρμογές και games για Windows

Νέα

24 ώρες με το HUAWEI MateBook D 16: Ένα 16άρι με όγκο μικρότερου laptop και επιδόσεις desktop!

Μια τεράστια 16άρα οθόνη, ένας πανίσχυρος επεξεργαστής Intel τελευταίας γενιάς και ένα πανάλαφρο σασί καθιστούν το laptop της Huawei τον ιδανικό σύμμαχο κάθε… τηλεργάτη.


Η πολύωρη και απαιτητική εργασία σε υπολογιστή γίνεται ευκολότερη με μια μεγάλη οθόνη, μα μέχρι σήμερα τα laptop της κατηγορίας των 16 ιντσών δεν ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλή, λόγω του αυξημένου βάρους και όγκου τους. Η Huawei έρχεται ως συνήθως με ανατρεπτικές διαθέσεις και σε αυτόν τον τομέα, παρουσιάζοντας έναν πραγματικά φορητό υπολογιστή με διαγώνιο 16 ιντσών.
Διατηρώντας το βάρος του περίπου στα 1,7 κιλά, το κομψότατο MateBook D 16 μπορεί να καυχιέται για τα 1,84 εκατοστά του πάχους του και την συμπαγή κατασκευή του που εμπνέει εμπιστοσύνη κάθε φορά που καλείστε να το πετάξετε βιαστικά μέσα στην τσάντα σας. Το… ταξιδιάρικο προφίλ του αποτυπώνεται ακόμα και στον φορτιστή. Ο Huawei SuperCharge 65W φορτιστής έχει μικρότερες διαστάσεις ακόμα και από αρκετούς φορτιστές κινητών τηλεφώνων, με την επιφάνειά του να μην ξεπερνά αυτή μιας πιστωτικής κάρτας. Ξεχάστε, λοιπόν, τα «τούβλα» τροφοδοτικά που ζύγιζαν όσο ακόμα ένα laptop. Ο USB Type-C φορτιστής, εκτός από το γεγονός πως είναι πανάλαφρος, μπορεί να αντικαταστήσει και τους «συναδέλφους» του, αναλαμβάνοντας να φορτίσει το smartphone, τα true wireless ακουστικά σας ή οποιοδήποτε άλλο gadget τροφοδοτείται μέσω USB Type-C θύρας.

Γενναιόδωρο στις στις θύρες


Ρίχνοντας μια ματιά στα πλευρά του MateBook D 16, συμπεραίνουμε πως η παραγωγικότητα και η ελευθερία επιλογών είναι ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων του. Αρκετές θύρες αναλαμβάνουν να φιλοξενήσουν περιφερειακά, εξωτερικά μέσα αποθήκευσης ή μια δεύτερη οθόνη. Συγκεκριμένα, στη δεξιά πλευρά του σας περιμένουν δύο θύρες USB Type-A, με την μια εξ αυτών να είναι έκδοσης 3.2 Gen1 για ταχύτατη σύνδεση ακόμα και με φορητούς SSD δίσκους. Στην αριστερή πλευρά, έχουμε μια πολυπράγμων USB Type-C θύρα για μεταφορά δεδομένων, φόρτιση και χρήση ως DisplayPort. Δίπλα της, ακόμα μια ίδια θύρα μπορεί να εκτελέσει μεταφορά δεδομένων και λειτουργία φόρτισης μα όχι μεταφορά εικόνας. Άλλωστε, εκτός από την DisplayPort, η συσκευή διαθέτει και HDMI 2.0 θύρα για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Τις υποδοχές της συγκεκριμένης πλευράς συμπληρώνει η κλασική 2-σε-1 είσοδος/έξοδος 3,5 χιλιοστών για ακουστικά/μικρόφωνο.

Ενισχύοντας την παραγωγικότητα

Aν κάποιος έχει συνηθίσει να επιδίδεται στην… τέχνη του multitasking, δυο είναι οι παράγοντες που παίζουν ρυθμιστικό ρόλο στο πόσο παραγωγικός είναι όταν κάθεται μπροστά από ένα laptop, η υπολογιστική ισχύς της συσκευής και η ευρύχωρη επιφάνεια εργασίας. Όσον αφορά στο πρώτο, οποιοσδήποτε ενδοιασμός μπαίνει στην άκρη από τον 12ης γενιάς επεξεργαστή Intel Core i7-12700H. Συνεπικουρούμενος από Intel Iris Xe Graphics γραφικά και 16GB RAM LPDDR4x μνήμης, ο τελευταίας γενιάς  επεξεργαστής διαπρέπει σε όλους τους τομείς, με τον ταχύτατο αποθηκευτικό χώρο του 512GB PCIe SSD να συμβαδίζει σε επιδόσεις. Όσον αφορά στην επιφάνεια εργασίας, η 16 ιντσών οθόνη έρχεται να χαρίσει απλόχερα στα 1.920×1.200 pixels της τον απαιτούμενο χώρο για ταυτόχρονη εργασία σε πολλαπλά ανοιχτά παράθυρα. Μιλάμε, άλλωστε, για μια Windows 11 συσκευή, ενισχυμένη από τις ευκολίες της Huawei, όπως η εφαρμογή PC Manager που επιμελείται την εύρυθμη λειτουργία και την βελτιστοποίηση της απόδοσης. Πριν ολοκληρώσουμε την αναφορά μας στην οθόνη βέβαια, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε πως διαθέτει 100% sRGB χρωματική κάλυψη, ελάχιστα bezels (90% Screen-to-body Ratio) και ικανοποιητική φωτεινότητα κι αντίθεση. Τη βελτίωση των επιδόσεων προσυπογράφει και η Huawei Metaline κεραία, η οποία μεγιστοποιεί τη λήψη WiFi σήματος. Την ταχύτερη και ασφαλέστερη είσοδό σας στο περιβάλλον των Windows αναλαμβάνει ο σαρωτής δαχτυλικού αποτυπώματος που βρίσκεται ενσωματωμένος στο power button. Το «κερασάκι στην τούρτα» της παραγωγικότητας έρχεται με το άνετο στη χρήση φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, το οποίο συμπεριλαμβάνει και πλήρες αριθμητικό στη δεξιά πλευρά. Κλείνουμε με το trend των τελευταίων ετών, τις τηλεδιασκέψεις! Και εδώ το MateBook D 16 διακρίνεται με τις ευκολίες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη της 1080p ΑΙ web camera, όπως παρακολούθηση του ομιλητή, αυτόματη διεύρυνση του κάδρου κ.α. Στο πλευρό της μια συστοιχία μικροφώνων που καταγράφει τη φωνή σας και όχι τη βαβούρα που επικρατεί στο χώρο!

Η… μαγεία του Super Device

Ως γνήσιο MateBook, το νέο laptop της Huawei έρχεται εξοπλισμένο με μια σειρά λειτουργιών που επιτρέπουν την άμεση επικοινωνία και συνεργασία του με όλες της συσκευές της εταιρείας, από smartphone και tablet μέχρι οθόνες. Μπορείτε για παράδειγμα να αξιοποιήσετε το tablet σας ως καμβά σχεδίασης για εφαρμογές που τρέχετε στο laptop (όπως πχ το Photoshop) ή αντίστροφα να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο του laptop για να εισάγετε δεδομένα στην ταμπλέτα.  Ιδιαιτέρως χρήσιμη είναι η άμεση δυνατότητα μεταφοράς αρχείων και κειμένων μεταξύ των διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων, ακόμα και με απλό «drag & drop». Ένα pop-up παράθυρο σας ενημερώνει άμεσα ακόμα και για τον εντοπισμό των Huawei FreeBuds ακουστικών σας με το που ανοίξετε την θήκη τους! Ειδικά στην περίπτωση που διαθέτετε ένα Huawei smartphone, ο τρόπος με τον οποίο αλληλοεπιδρά με το MateBook D 16 είναι μοναδικός, καθώς μπορείτε να προβάλετε την οθόνη του κινητού στην επιφάνεια εργασίας σας, με πλήρη λειτουργικότητα. Μοναδικό μας παράπονο είναι πως όλες οι παραπάνω ευκολίες με τις οποίες έχει «καρυκεύσει» τα Windows 11 η Huawei λειτουργούν αποκλειστικά για συσκευές δικής της κατασκευής, αλλά μάλλον κάπως έτσι ορίζεται και η φιλοσοφία του οικοσυστήματος.

 


Θετικά

  • Οθόνη 16 ιντσών που χωρά σε σασί 15άρας με περιορισμένο βάρος και πάχος
  • Ο 12ης γενιάς Intel επεξεργαστής με Iris Xe γραφικά εγγυάται επιδόσεις χωρίς συμβιβασμούς
  • Ειδική μέριμνα για βελτίωση της ποιότητας των τηλεδιασκέψεων
  • Οι ευκολίες που έχει προσθέσει η Huawei σε επίπεδο λογισμικού αναβαθμίζουν την εμπειρία χρήσης των Windows 11

Αρνητικά

  • Οι «Super Device» ευκολίες δεν λειτουργούν εκτός του οικοσυστήματος της Huawei

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 16 ιντσών, αναλογίας 16:10, ανάλυσης 1.920×1.200 pixels με 100% sRGB χρωματική κάλυψη, 90% Screen-to-body Ratio, μέγιστη φωτεινότητα 300 nits, αντίθεση 1200:1

Επεξεργαστής: 12ης γενιάς Intel Core i7-12700H

Γραφικά: Intel Iris Xe Graphics

Μνήμη: 16GB RAM LPDDR4x

Αποθηκευτικός χώρος: 512GB PCIe SSD

Συνδεσιμότητα: Dual band WiFi με Huawei Metaline κεραία, 2×2 MIMO, Bluetooth 5.1

Θύρες: 1x USB Type-C (για μεταφορά δεδομένων, φόρτιση και DisplayPort), 1x USB Type-C (για μεταφορά δεδομένων και φόρτιση), 1x USB-A 3.2 Gen1, 1x USB-A 2.0, 1x HDMI 2.0, 1x 3.5 mm headset and microphone 2-in-1 jack

Extras: Σαρωτής δαχτυλικού αποτυπώματος στο power button, 1080p ΑΙ web camera, φωτιζόμενο πληκτρολόγιο

Μπαταρία: 60Wh με Huawei SuperCharge φορτιστή 65W

Λειτουργικό: Windows 11 Home

Διαστάσεις: 35,67×24,87×1,84 εκατοστά

Βάρος: 1,7 κιλά

 

Check Our Feed