Η Angelina Jolie συνεργάζεται με τη Microsoft Education και το BBC με σκοπό να παρέχει στα παιδιά δημοσιογραφία υψηλής ποιότητας.

Η Angelina Jolie είναι η συμπαραγωγός στην εβδομαδιαία εκπομπή «My World» στο πλαίσιο μιας συνεργασίας με την Microsoft Education και το BBC World Service, προκειμένου να μεταδώσει αμερόληπτες ειδήσεις και πραγματικές ιστορίες σε παιδιά σε όλο το κόσμο.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και φιλάνθρωπος είναι η διευθύντρια παραγωγής της εκπομπής, που φιλοδοξεί να αποτελέσει  παράδειγμα μιας ελεύθερης, παγκόσμιας παιδείας μέσω των μέσων ενημέρωσης καθώς και μιας δημοσιογραφικής πρωτοβουλίας για τους μαθητές.

Το εγχείρημα στοχεύει να ενημερώνει τα παιδιά με ακρίβεια, για το τι συμβαίνει γύρω τους και να τους προσφέρει μια βαθύτερη κατανόηση για τα διαφορετικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι συνομήλικοι τους σε άλλες περιοχές του κόσμου.

«Ήταν η καταλληλότερη στιγμή για να εισαγάγουμε την επόμενη γενιά σε μια πιο αντικειμενική, αμερόληπτη και πραγματική εξήγηση των γεγονότων και των ζητημάτων που διαμορφώνουν το κόσμο», αναφέρει η Jolie. «Στις μέρες μας τα παιδιά είναι εκτεθειμένα σε πολλές διαφορετικές απόψεις, οι οποίες δεν είναι πάντοτε αξιόπιστες και βασισμένες σε αληθινά γεγονότα».

Το BBC World Service έκανε την παραγωγή της εκπομπής μαζί με την Microsoft Education. Το BBC Learning και η Microsoft Education θα δημιουργήσουν μια τεχνολογική πλατφόρμα με ένα εργαλείο συνεργασίας το Teams,και μία πλατφόρμα βίντεο την Flipgrip, ώστε να βοηθήσουν τους φοιτητές να μοιράζονται πληροφορίες, να δημιουργήσουν το δικό τους περιεχόμενο και να συνεργαστούν με τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους συμμαθητές τους.

«Η παρουσία των μέσων ενημέρωσης στο Ίντερνετ εξαπλώνεται με ταχύτητα τα τελευταία χρόνια. Δεν δημιουργούνται όμως όλες οι πληροφορίες με τον ίδιο τρόπο», δήλωσε ο  Brad Smith, Πρόεδρος της Microsoft. «Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους  να αναπτύξουν την ικανότητα τους να γίνουν διακεκριμένοι μαθητές και γνώστες παγκόσμιων θεμάτων. Αυτό ξεκινάει με την παροχή υψηλής ποιότητας και αμερόληπτου περιεχομένου που βελτιώνει την αντίληψη των νέων για όσα συμβαίνουν στο κόσμο. Η συνεργασία της Microsoft Education με το BBC μπορεί  να παίξει σημαντικό ρόλο βοηθώντας τους νέους να αναπτύξουν τη μόρφωσή τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Η Kara Iaconis, επικεφαλής της Global BBC Learning, πρόσθεσε: «Το BBC Learning επικεντρώνεται στο να παρέχει τις πιο ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη μιας γενιάς μαθητών ώστε μελλοντικά να γίνουν ηγέτες, καινοτόμοι και δημιουργοί».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να προσφέρουμε αυτή την ισχυρή και ελεύθερη παγκόσμια πρωτοβουλία, σε συνεργασία με έναν ηγέτη της τεχνολογίας, όπως η Microsoft Education και την φιλάνθρωπο Angelia Jolie, που επιτρέπει στα σχολεία να εφοδιάσουν τους μαθητές τους με όλες τις δεξιότητες που χρειάζονται για να περιηγηθούν σε έναν κόσμο πρωτάκουστων πληροφοριών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Check Our Feed