Η εβδομάδα Microsoft Business Skills ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία!

22/02/2018

Η εβδομάδα Microsoft Business Skills, σε συνεργασία με το Tech Talent School ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους από 200 συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις επαγγελματικές και ψηφιακές δεξιότητές τους.

Τα workshops εντάχθηκαν στο παγκόσμιο πρόγραμμα δράσεων της Microsoft με τίτλο Microsoft Finance Community Impact, το οποίο επιστρατεύοντας περισσότερους από 20 experts της εταιρείας από όλο τον κόσμο, φιλοδοξεί να φέρει κοινωνική αλλαγή σε τοπικό και σε ευρύτερο επίπεδο μέσω της τεχνολογικής – και όχι μόνο- εκπαίδευσης.

Μέσα σε 4 ημέρες με περισσότερες από 40 ώρες διδασκαλίας, οι συμμετέχοντες του Microsoft Business Skills Week είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία σειρά δωρεάν workshops, με σκοπό να διεκδικήσουν καλύτερες θέσεις εργασίας αλλά και να συμβάλλουν στο κοινωνικό σύνολο, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Ένα από τα δημοφιλέστερα sessions που επέλεξαν να παρακολουθήσουν οι νέοι ήταν το workshop με θέμα “Personal Branding (Resume / CV LinkedIn / RHS Get Connected”, κατά τη διάρκεια του οποίου δόθηκαν σημαντικά tips & tricks για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού βιογραφικού αλλά και του καλύτερου προφίλ στο LinkedIn.

Tips & Tricks για το CV σου:

-Η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη οδός.
-Να είστε προετοιμασμένοι να συζητήσετε κάθε πληροφορία που έχετε αποτυπώσει στο βιογραφικό σας.
-Στοχεύστε στον ρόλο ή στη θέση που θέλετε, όταν γράφετε το βιογραφικό σας.
-Χρησιμοποιείστε λέξεις – κλειδιά εμπνευσμένα από την θέση στην οποία στοχεύετε.
-Συμπεριλάβετε ποσοτικά επιτεύγματα.
-Έχετε πάντα μαζί σας αντίγραφο του βιογραφικού σας
-Εξασφαλίστε ότι το βιογραφικό σας έχει ροή και είναι εύκολο στην ανάγνωση.
-Διαβάστε το όσο το δυνατόν περισσότερο προς αποφυγή λαθών.

Tips & Tricks για το προφίλ σου στο LinkedIn:

-Χρησιμοποίησε λέξεις με τις οποίες μπορούν εύκολα να σε εντοπίσουν οι ενδιαφερόμενοι
-Συμπλήρωσε το προφίλ σου μέχρι τέλους, ώστε να το κάνεις όσο το δυνατό καλύτερο.
-Πρόσθεσε στοιχεία επικοινωνίας.
-Μη ντραπείς να ζητήσεις συστατικές επιστολές.
-Διάλεξε με προσοχή τη φωτογραφία στο προφίλ σου.
-Γίνε μέλος στα διαθέσιμα groups, έχοντας πάντα στο νου σου πού στοχεύεις.
-Διάδραση! Άφησε το δικό σου στίγμα, μοιραζόμενος περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει ή γνωρίζοντας νέα άτομα μέσω των κοινοτήτων.

Παράλληλα, ένα ακόμη session το οποίο μαγνήτισε το ενδιαφέρον, ήταν ένα από τα σεμινάρια που δόθηκε στη SocialInnov, με τίτλο «Effective Job Search, Online Presence & Networking». Κατά τη διάρκεια του session, οι συμμετέχοντες διδάχθηκαν τη σημασία του “digital footprint”, καθώς η διαδικτυακή δράση του καθενός μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κριτήριο για έναν εργοδότη. Ανάμεσα σε άλλα, οι ειδικοί της Microsoft ανέφεραν ότι:

  • Οι εργοδότες χρησιμοποιούν τα Social Media για να «γνωρίσουν καλύτερα» έναν υποψήφιο.
  • Η ανάρτηση ακατάλληλου περιεχομένου μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες στην πρόσληψη κάποιου ή να αποτελέσει αιτία απόλυσης.
  • Η προσωπική, επαγγελματική και διαδικτυακή ζωή συνδέονται και είναι σημαντικό να οριοθετούνται αντιστοίχως.
  • Χρησιμοποίησε το κάθε μέσο Social Media για τον δικό του σκοπό. Για παράδειγμα, μείνε συνδεδεμένος με τους φίλους σου μέσω Facebook και ανέπτυξε τον επαγγελματικό σου κύκλο μέσω LinkedIn.
  • Να είσαι ο εαυτός σου.
  • Χρησιμοποίησε τις ρυθμίσεις σχετικά με την ιδιωτικότητά σου: https://www.linkedin.com/psettings/privacy , https://www.facebook.com/settings?tab=privacy

Το Finance Community Impact Project λειτουργεί από το 2014 και έχει βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους σε πολλές χώρες έως σήμερα, να επανατοποθετηθούν στην αγορά εργασίας. Οι διδάσκοντες προέρχονται από το οικονομικό τμήμα της Microsoft και με την εμπειρία τους προσφέρουν πολύτιμη γνώση στους συμμετέχοντες.

Κατεβάστε εδώ την παρουσίαση σε pdf 

Effective Job Search_Feb2018


Νέα


Check Our Feed