All About Windows

Νέα, συσκευές, εφαρμογές και games για Windows

Νέα

Η ESET ενισχύει το αμυντικό της σύστημα για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια αύξηση του ransomware

Η ESET ενισχύει το αμυντικό της σύστημα για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια αύξηση του ransomware.

Χάρη στο νέο ESET Ransomware Shield, οι λύσεις για οικιακούς χρήστες διαθέτουν επιπλέον επίπεδα προστασίας για ενεργή παρακολούθηση και αποτροπή των απειλών.

Η ESET ενισχύει την αμυντική της δράση ενάντια στο ransomware και προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας, το Ransomware Shield, στις υπάρχουσες τεχνολογίες που διαθέτει για την ασφάλεια των χρηστών (Cloud Malware Protection System, Network Attack Protection και DNA Detections). Το νέο χαρακτηριστικό διατίθεται πλέον στις λύσεις ασφάλειας της ESET για οικιακούς χρήστες για λειτουργικά συστήματα Windows.

Η λειτουργία του Ransomware Shield έγκειται στην παρακολούθηση και την αξιολόγηση όλων των εκτελέσιμων εφαρμογών που χρησιμοποιούν ευρεστικές συμπεριφορές και στην ενεργή αποτροπή γνωστών συμπεριφορών που μοιάζουν με ransomware. Επιπλέον, το Ransomware Shield μπορεί να εμποδίσει τροποποιήσεις στα υπάρχοντα αρχεία (όπως δηλαδή την κρυπτογράφησή τους).

Το Ransomware Shield είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, και δεν απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από το χρήστη για να διατηρείται η προστασία μέχρι να γίνει κάποιος εντοπισμός. Στην περίπτωση αυτή, ο χρήστης καλείται να επιβεβαιώσει/απορρίψει μία ενέργεια μπλοκαρίσματος.

Το ransomware αποτελεί μία συγκεκριμένη οικογένεια κακόβουλου λογισμικού που στοχεύει σε αρχεία χρηστών. Ο πιο χαρακτηριστικός τύπος, του filecoder, κρυπτογραφεί δεδομένα και απαιτεί λύτρα για να ανακτηθεί ξανά η πρόσβαση τους. Οι κύριοι φορείς της επίθεσης είναι συνημμένα σε e-mail και exploit kits.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο χαρακτηριστικό, τη νέα σειρά λύσεων για οικιακούς χρήστες που χρησιμοποιούν Windows SET και όλα τα νεότερα για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed