Η Microsoft διοργανώνει εργαστήρια προγραμματισμού για παιδιά

Ένα διασκεδαστικό ταξίδι των παιδιών στον κόσμο του προγραμματισμού.

microsoft_store_workshop_large-1000x500Με το βλέμμα στραμμένο στην ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων και την επαρκή προετοιμασία τους για την αγορά εργασίας και τον τεχνολογικό κόσμο του 21ου αιώνα, η Microsoft Ελλάς προχωρά και αυτόν τον Δεκέμβριο στη διοργάνωση των εργαστηρίων προγραμματισμού “Microsoft Adventure Coding Class” με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.).

Για τρία συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, στις 3-4, 10-11 και 19-20 Δεκεμβρίου, η Microsoft Ελλάς προσκαλεί γονείς και παιδιά ηλικίας 8 έως 16 ετών να συμμετάσχουν στα εργαστήρια εισαγωγής στον προγραμματισμό που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 11.00 και 13.00στα γραφεία της εταιρείας.

Σε μια ειδικά διαμορφωμένη σχολική τάξη, τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τον προγραμματισμό και την ψηφιακή επικοινωνία, αναπτύσσοντας με διασκεδαστικό τρόπο τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Ανάμεσα σε άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν παίζοντας το νέο Minecraft tutorial που δημιούργησε η Microsoft σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Code.org, που στόχο έχει να δώσει σε κάθε παιδί την ευκαιρία να μάθει την επιστήμη των υπολογιστών.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να προγραμματίσουν τους κανόνες του παιχνιδιού καλλιεργώντας έτσι την κριτική τους σκέψη και την ικανότητα τους να επιλύουν προβλήματα.

Τα “Microsoft Adventure Coding Classes” πραγματοποιούνται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ύστερα από την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερα από 300 παιδιά!

Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό της «Ώρας του Κώδικα», κατά τη διάρκεια της Εκπαιδευτικής Εβδομάδας για την Επιστήμη της Πληροφορικής στις 5-11 Δεκεμβρίου 2016.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στα φετινά coding classes της Microsoft και να δώσετε την ευκαιρία στα παιδιά σας να περάσουν ένα χρήσιμο και δημιουργικό σαββατοκύριακο, μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση a-anstam@microsoft.com.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed