All About Windows

Νέα, συσκευές, εφαρμογές και games για Windows

Νέα

H Microsoft εξαγοράζει το LinkedIn

 

Ένα μεγάλο deal έγινε μεταξύ της Microsoft και του επαγγελματικού δικτύου LinkedIn σε μια εξαγορά που έκανε τη δημιουργό των Windows να εκταμιεύσει το ποσό των 26,2 δισ. δολαρίων.


Σύμφωνα με τους όρους της συναλλαγής, το τίμημα, το οποίο αντιστοιχεί σε 196 δολάρια ανά μετοχή, θα καταβληθεί εξ ολοκλήρου σε μετρητά. Το αντίτιμο θα χρηματοδοτηθεί από την Microsoft, μέσω της έκδοσης εταιρικού ομολόγου. Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2016, προβλέπει ότι η Linkedln θα διατηρήσει τόσο την επωνυμία της, όσο και την ανεξαρτησία της. Ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, έκανε λόγο για ένα deal με «τεράστιο όφελος», ενώ από την πλευρά του, ο επικεφαλής της LinkedIn, Τζεφ Γουέινερ, σημείωσε ότι η συμφωνία θα βοηθήσει την εταιρεία να ενισχυθεί περαιτέρω.

«Έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος» πρόσθεσε ο Βάινερ, ο οποίος θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη CEO της LinkedIn. Η εξαγορά έχει λάβει ήδη την έγκριση των διοικητικών συμβουλίων των δύο εταιρειών. Στον απόηχο της σχετικής ανακοίνωσης, η μετοχή της LinkedIn στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (premarket) εκτινάσσεται στο +48%, ενώ της Microsoft υποχωρεί κατά 3,25%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed