All About Windows

Νέα, συσκευές, εφαρμογές και games για Windows

ΚινητάΝέα

Microsoft: Τώρα και κινητά που αντιδρούν χωρίς άγγιγμα!

Αν και έως τώρα τα smartphones δεν αποτελούν το «ατού» της Microsoft, αυτό δεν την απέτρεψε από το να παρουσιάσει τεχνολογικές βελτιώσεις που καθιστούν τις συσκευές πιο «έξυπνες» και λειτουργικές.

Ο παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός αποκάλυψε πρόσφατα ότι έχει αναπτύξει μια «pre-touch» τεχνολογία για φορητές συσκευές, οι οποίες ουσιαστικά «καταλαβαίνουν» αυτό που ενδεχομένως να ήθελε να κάνει ο χρήστης πριν καν αγγίξει την οθόνη.

Παράδειγμα: Το τηλέφωνο μπορεί να ανιχνεύσει πότε πλησιάζει το δάχτυλο για να ανοίξει ένα βίντεο ή ακόμη ανιχνεύει τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης πιάνει τη συσκευή, αναλύοντας στη συνέχεια τον τρόπο ελέγχου!

Ο Ken Hinckley, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της Microsoft που ηγείται του project, δήλωσε ότι η τεχνολογία αυτή έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τις συσκευές τους.

«Χρησιμοποιεί τα χέρια σαν ένα παράθυρο στο μυαλό. Νομίζω ότι έχει τεράστιες δυνατότητες για το μέλλον της αλληλεπίδρασης στην κινητή τηλεφωνία. Το λέω αυτό ως ένας από τους πρώτους ανθρώπους που διερευνά τις δυνατότητες των αισθητήρων στα κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένης της γνωστής δυνατότητας της αυτόματης περιστροφής στον προσανατολισμό της οθόνης», ανέφερε συγκεκριμένα.

Για παράδειγμα, όταν ένας χρήστης παρακολουθεί ένα βίντεο και τα δάχτυλά του πλησιάσουν στην οθόνη της συσκευής, αυτή προβλέπει τι θέλει αυτός να κάνει, εμφανίζοντας μια σειρά από πλήκτρα ελέγχου με επιλογές. Αν κρατάτε τη συσκευή με το ένα χέρι, το τηλέφωνο εμφανίζει μια σειρά από επιλογές που είναι πιο εύκολες στη χρήση με τον αντίχειρα του εν λόγω χεριού.

Παράλληλα, η Microsoft αναφέρει ότι προοπτικά η νέα τεχνολογία θα μπορούσε παρέχει στον χρήστη έναν εύκολο τρόπο επεξεργασίας κειμένου ή ακόμη και να δημιουργήσει ένα τελείως διαφορετικό, πιο λειτουργικό και «έξυπνο» gaming περιβάλλον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed