All About Windows

Νέα, συσκευές, εφαρμογές και games για Windows

ΝέαΣυμβουλές

Έρευνα: Το καλύτερο antivirus για οικιακούς χρήστες Windows 10

Ήδη από πέρυσι η Microsoft έχει πραγματοποιήσει αρκετές αναβαθμίσεις ασφαλείας στο λειτουργικό της, Windows 10, καθιστώντας το όσο γίνεται πιο ασφαλές σε όλους τους τύπους κακόβουλων προγραμμάτων (malware) που κυκλοφορούν.

Έτσι, διενεργήθηκε από το γερμανικό ινστιτούτο AV-TEST  ένας νέος κύκλος δοκιμών για την επιλογή των καλύτερων antivirus για οικιακούς χρήστες που διαθέτουν Windows 10 συσκευές.

Όπως αναφέρει το softpedia.com, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μόνο ένα antivirus ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλά άλλα, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη απόδοση. Το Bitdefender Internet Security 2016, το οποίο κατάφερε να έχει 6 σημεία σε όλες τις δοκιμές. Τα πεδία που κάλυψαν οι δοκιμές αφορούν την προστασία, την απόδοση και τη χρηστικότητα. Εκεί κατάφερε να ξεπεράσει ισχυρούς «αντιπάλους», όπως το Kaspersky ή το Norton.

Τα λογισμικά ασφαλείας, Kaspersky, Trend Micro και Symantec ήταν πολύ κοντά με σχεδόν τέλεια απόδοση, όμως τα περισσότερα από αυτά έχασαν 0,5 πόντους σε διάφορες δοκιμασίες

Το Kaspersky Internet Security 2016 έχει λάβει, λοιπόν, 5,5 πόντους στις δοκιμές επιδόσεων.

Παράλληλα, οι περισσότεροι ίσως χρήστες επιλέγουν μεν τις καλύτερες επιδόσεις στο antivirus που χρησιμοποιούν, αλλά στις δωρεάν λύσεις, όπου και εκεί συναντάμε πολύ δυνατους “παίκτες”.

Το Avast Free Antivirus 2016 πήρε 6 από 6 σημεία για την προστασία και τη χρηστικότητα, αλλά μόνο 4,5 βαθμούς για την απόδοση.

Το AVG Internet Security από την πλευρά του έλαβε 5,5 βαθμούς για την προστασία, 5 βαθμούς για την απόδοση, και 6 για την χρηστικότητα.

Το Windows Defender πήρε 3 βαθμούς για προστασία, 5 βαθμούς για απόδοση, και 5,5 για χρηστικότητα, συνολικά 13,5 μονάδες με μέγιστο αποτέλεσμα το 18. Το Windows Defender είναι προ-εγκατεστημένο σε όλες τις εκδόσεις των Windows 10 και παραμένει ενεργό όσο διάστημα δεν υπάρχει καμία άλλη εφαρμογή ασφαλείας που να εκτελείται σε έναν υπολογιστή.

Το Quick Heal Total Security 17, τέλος, πέτυχε… τη χειρότερη απόδοση με 3 βαθμούς για την προστασία, 2 βαθμούς για την απόδοση, και 5,5 για τη χρηστικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed