Έχουν μολυνθεί τα αρχεία σας με TeslaCrypt; H ESET έχει τη λύση!

Οι ειδικοί της ESET προσφέρουν δημοσίως το master key για το TeslaCrypt για τις προσφατες παραλλαγές του ransomware.

Η ESET ανακοίνωσε τη διάθεση εργαλείου αποκρυπτογράφησης για τις τελευταίες παραλλαγές του ransomware TeslaCrypt. Η είδηση αυτή είναι εξαιρετικά ευχάριστη για τους χρήστες που έχουν πέσει θύματα μόλυνσης των νέων παραλλαγών (v3 ή v4) του γνωστού ransomware TeslaCrypt και τα κρυπτογραφημένα αρχεία έχουν επεκτάσεις .xxx, .ttt, .micro, .mp3 ή παρέμειναν αμετάβλητες.

Πρόσφατα, οι δημιουργοί του TeslaCrypt ανακοίνωσαν ότι έχουν ολοκληρώσει τις κακόβουλες δραστηριότητες τους. Με αφορμή την ανακοίνωση αυτή, ένας από τους αναλυτές της ESET επικοινώνησε ανώνυμα με την ομάδα μέσω του επίσημου καναλιού υποστήριξης που λειτουργούν οι δημιουργοί του TeslaCrypt για τα θύματα του ransomware, και ζήτησε το κύριο κλειδί αποκρυπτογράφησης. Παραδόξως, το ανακοίνωσαν δημόσια.

Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην ESET να δημιουργήσει αμέσως ένα δωρεάν εργαλείο αποκρυπτογράφησης το οποίο ξεκλειδώνει τα αρχεία που έχουν μολυνθεί από όλες τις παραλλαγές του ransomware. Οδηγίες σχετικά με τη χρήση του εργαλείου αυτού διατίθενται στην ειδική σελίδα στο website της ESET.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι το ransomware παραμένει μία από τις πιο διαδεδομένες μορφές απειλών στο διαδίκτυο και η πρόληψη είναι απαραίτητη για να παραμείνουν ασφαλείς οι χρήστες. Ως εκ τούτου, οι χρήστες θα πρέπει να κρατάνε ενημερωμένο το λειτουργικό σύστημα και το λογισμικό τους, να χρησιμοποιούν μια αξιόπιστη λύση ασφάλειας με πολλαπλά επίπεδα προστασίας, και να κάνουν τακτικά αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών και πολύτιμων δεδομένων τους σε offline μέσα (όπως εξωτερικά μέσα αποθήκευσης).

Η ESET επίσης συμβουλεύει τους χρήστες να είναι προσεκτικοί με τους συνδέσμους (links) ή με τα αρχεία στο e-mail ή στο browser τους, ειδικά αν έχουν λάβει ένα μήνυμα από μια άγνωστη πηγή ή αν φαίνεται ύποπτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Check Our Feed