All About Windows

Νέα, συσκευές, εφαρμογές και games για Windows

UltrabooksΚινητάΝέα

HP Elite x3: Ένας ολόκληρος υπολογιστής στο χέρι σας!

Αυξάνονται και πληθύνονται, όπως φαίνεται, τα Windows 10 Mobile smartphones.  Στην MWC 2016, στη Βαρκελώνη, έκανε την εμφάνισή του λοιπόν και  το Elite x3 της HP, η οποία επανήλθε στη συγκεκριμένη αγορά μετά από απουσία δύο χρόνων.

Η σφραγίδα των Microsoft και Salesforce είναι εμφανής στο νέο αυτό κινητό τηλέφωνο, το οποίο έρχεται να καλύψει αποκλειστικά τις ανάγκες των επαγγελματιών.

Μεγάλη έμφαση δίνεται στην υποστήριξη Continuum που επιτρέπει την επέκταση των λειτουργιών του smartphone σε επίπεδο υπολογιστή desktop με την χρήση οθόνης. Για τον λόγο αυτό η HP λανσάρει και τα  HP Desk Dock και HP Mobile Extender.

Παράλληλα, το Elite x3 ενσωματώνει σαρωτή ίριδας, όπως ακριβώς και το Lumia 950 της Microsoft, ενώ διαθέτει και scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων. Πρόκειται έτσι για την πρώτη Windows 10 Mobile συσκευή με scanner δακτυλικού αποτυπώματος.

Αξιοσημείωτη είναι και η αντοχή του Elite x3 σε σκόνη και νερό, καθώς και στην πτώση από ύψος ενός μέτρου.

Μία επαγγελματική συσκευή όμως δεν θα μπορούσε να υστερεί στα περιφερειακά της. Έτσι η ΗΡ λανσάρει και ένα φορητό Desk Dock που επιτρέπει στον χρήστη να συνδέει το x3 Elite σε μια εξωτερική οθόνη χρησιμοποιώντας Continuum. Οι λειτουργίες όμως επεκτείνονται περαιτέρω, καθώς οι επιπλέον θύρες που διαθέτει (θύρα Ethernet, δύο υποδοχές USB A και μία θύρα USB Type – C) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά και διαφορετικά πράγματα.

Τέλος, η ΗΡ παρουσιάζει και μία ακόμη συσκευή, “δίδυμη” του Elite x3, η οποία ονομάζεται Mobile Extender. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα Ultrabook που τροφοδοτείται από το κινητό τηλέφωνο μέσω του Continuum και επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητές του smartphone με μια Full HD 12,5 ιντσών οθόνη, ηχεία, trackpad, πληκτρολόγιο, τρεις θύρες USB Type – C, ένα Micro HDMI out και μία υποδοχή στερεοφωνικών ακουστικών!

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Λειτουργικό: Windows 10 Mobile

Οθόνη: 5.96 ίιντσών AMOLED με αναλύσηWQHD 2560 x 1440 px, Gorilla Glass 4

Επεξεργαστής: Quad-Core Qualcomm Snapdragon 820 @ 2.15 GHz

RAM: 4GB LPDDR4

Εσωτερική μνήμη: 64GB με δυνατότητα επέκτασης έως 2TB με microSD

Πίσω Κάμερα: 16MP

Μπροστινή κάμερα: 8MP

Dual SIM

Θύρα USB Type-C

Mπαταρία: 4,150mAh

Διαστάσεις: 83.5 x 7.8 x 161.8 mm 195g

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed