Πέντε απλές συμβουλές για καθημερινά προβλήματα των Windows 10

Πολλές φορές, ένας υπολογιστής με Windows, όπως και με κάθε άλλο λειτουργικό, τίθεται σε πολλούς και διάφορους κινδύνους. Προβλήματα λειτουργικού, malware, μη σωστή εγκατάσταση ενημερώσεων ή απλά “κολλάει”. Σύμφωνα με τον Lincoln Spector του pcworld.com οι παρακάτω συμβουλές μπορούν, εύκολα και απλά, να βοηθήσουν έναν χρήστη στη σωστή επίλυση των βασικων και καθημερινών του προβλημάτων.

1.Αντιμετώπιση προβλημάτων της Microsoft

Αν και λειτουργεί σπάνια , αλλά είναι τόσο γρήγορο και απλό που αξίζει να το δοκιμάσετε . Κατεβάστε, εγκαταστήσετε και «τρέξτε» το Διαγνωστικό Ενημέρωσης των Windows (Windows Update Diagnostic).

Ακόμη και αν δεν κατορθώσετε να διορθώσετε το πρόβλημα , το πρόγραμμα αυτό μπορεί να αποτελέσει μία πολύ χρήσιμη περιγραφή τόσο του ζητήματος όσο και να σας κατευθύνει να αναζητήσετε τη λύση στο Διαδίκτυο.

0201 troubleshooter

2. Επαναφορά Συστήματος

Εάν μπορέσετε να επαναφέρετε τα Windows στη ακριβώς προηγούμενη στιγμή από την εμφάνιση του προβλήματος, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε με επιτυχία το πρόβλημα. Όμως πρώτα θα πρέπει να γνωρίζετε πότε ξεκίνησε το πρόβλημα .

Κάντε κλικ: Έναρξη > Ρυθμίσεις > Ενημέρωση & Ασφάλεια. Στην καρτέλα του Windows Update , κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές για προχωρημένους.

0201 system restore 1

Στο νέο παράθυρο, κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή ιστορικού ενημερώσεων. Προχωρήστε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε το τελευταίο επιτυχημένο update.

0201 system restore 2

Φεύγοντας από αυτό το παράθυρο, μεταβείτε στο «Πεδίο Αναζήτησης» στη γραμμή εργασιών, πληκτρολογήστε «Επαναφορά» και επιλέξτε «Δημιουργία Σημείου Επαναφοράς». Στο παράθυρο διαλόγου που θα εμφανιστεί, κάντε κλικ στο κουμπί «Επαναφορά Συστήματος». Πατήστε «Εμφάνιση Περισσότερων Σημείων Επαναφοράς», αν η επιλογή είναι διαθέσιμη.

0201 system restore 3

Θα χρειαστείτε ένα σημείο επαναφοράς παλαιότερο από το τελευταίο update. Αν βρείτε κάποιο, ολοκληρώστε τo Restore.

3. Σάρωση για κακόβουλα προγράμματα

Ένα «Malware» συχνά προστατεύει το ίδιο συχνά με το κλείδωμα ορισμένων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των «Windows Update», την «Επαναφορά Συστήματος», καθώς και το πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Μια καλή σάρωση μπορεί να βοηθήσει το πρόβλημα.

Κάντε επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία με τη δικτύωση. Στη συνέχεια, σαρώστε με το «ESET Online Scanner» και το «HouseCall» της Trend Micro. Και τα δύο είναι online και είναι απίθανο να έχουν εκτεθεί σε κάποια μόλυνση. Αφού σαρώσετε με το ένα δοκιμάστε και με το άλλο.

4. Επαναφορά από ένα «Αντίγραφο Ασφαλείας Ειδώλου» («Image Backup»)

Αν έχετε δημιουργήσει ένα «Αντίγραφο Ασφαλείας Ειδώλου» όταν τα Windows 10 ήταν «υγιή», δοκιμάστε να πραγματοποιήσετε επαναφορά των Windows από αυτό.

Συνιστάται, όμως, να δημιουργείτε πρώτα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας, καθώς και άλλων αρχείων δεδομένων πρώτα σε εξωτερικά μέσα.

5. Επανεγκατάσταση των Windows 10 από το μηδέν

Εάν δεν έχετε ένα καλό «Image Backup», δοκιμάστε να εγκαταστήσετε τα νέα Windows χρησιμοποιώντας το «Windows 10 Install Drive» της Microsoft. Για να είναι ασφαλής, εγκαταστήστε το πρώτα σε έναν άλλο υπολογιστή.

Δώστε ιδιαίτερη βάση στο να θυμάστε τον «Αριθμό Ταυτότητας» του προϊόντος σας πριν ξεκινήσετε την επανεγκατάσταση.

Όπως και με το «Image Backup», βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει εκ των προτέρων αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Check Our Feed