Μόνο τα Windows 10 συμβατά με τις νέες γενιές επεξεργαστών

Η Microsoft πραγματοποίησε μία σημαντική αλλαγή στην πολιτική υποστήριξής της για τις μελλοντικές ενημερώσεις παλαιότερων λειτουργικών, όπως τα Windows 7 και Windows 8.1.

Όπως επισημαίνει το ubergizmo.com, η εταιρεία σταματά την υποστήριξη επεξεργαστών επόμενης γενιάς, όπως Intel και AMD, στις παλιότερες εκδόσεις των Windows, στρέφοντας έτσι τους χρήστες στην υποχρεωτική εγκατάσταση Windows 10.

«Προχωρώντας προς τα μπρός, καθώς εισάγονται νέες γενιές [επεξεργαστών] πυριτίου, θα απαιτείται η πιο πρόσφατη πλατφόρμα των Windows εκείνης της εποχής για την υποστήριξη [τους]», επισημαίνει η εταιρεία σε ανάρτησή της σε blog, προσθέτοντας ότι το τελευταίο λειτουργικό της σύστημα πρόκειται να είναι η μόνη πλατφόρμα των Windows που θα υποστηρίζει τους επερχόμενους επεξεργαστές της Intel, Kaby Lake, τη νέα σειρά 8996 της Qualcomm, καθώς επίσης και τον Bristol Ridge της AMD.

Πάντως, θα πρέπει να σημειώσουμε το εξής: Αυτή η αλλαγή πολιτικής δεν σημαίνει ότι η Microsoft θα σταματήσει την υποστήριξη των Windows 8.1 και Windows 7 γενικά. Τα συγκεκριμένα λειτουργικά θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλες τις νέες ενημερώσεις ασφαλείας από την εταιρεία, σταματώντας έτσι μόνο η υποστήριξη για τους πιο πρόσφατουςς επεξεργαστές.

Επισημαίνεται, όμως, πως η Microsoft θα διατηρήσει έναν κατάλογο των εγκεκριμένων συστημάτων Skylake για τους εταιρικούς της πελάτες. Τα συστήματα αυτά θα εξακολουθούν να διαθέτουν εγγυημένη υποστήριξη για Windows 7 και Windows 8.1 μέχρι και τις 17 Ιουλίου 2017.

Έτσι ο παγκόσμιος κολοσσός προσφέρει στους εταιρικούς του πελάτες μία περίοδο χάριτος 18 μηνών, προκειμένου να αγοράσουν νέο εξοπλισμό πριν από την πλήρη μετάβασή τους στα Windows 10. Μετά τη λήξη αυτής της περιόδου θα παρέχονται μόνο «οι πιο κρίσιμες» ενημερώσεις ασφαλείας για τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed