Το πιο… περίεργο tablet στον κόσμο – PiPO U8T

12/01/2016

Η ταϊβανέζικη εταιρεία τεχνολογίας Pipo δεν είναι γνωστή σε όλους, αλλά σίγουρα πρωτοτυπεί!Παράλληλα, όμως, δεν είναι άγνωστη στον κόσμο των Windows, ενώ διαθέτει ένα portofolio με μία σειρά συσκευών χαμηλού κόστους, συμπεριλαμβανομένων αρκετών tablets, όπως τα W4, X7 mini-PC, X9 και άλλα.

Τώρα η εταιρεία έρχεται να προσθέσει στη γκάμα της ένα ακόμη προϊόν που ενσωματώνει την έκδοση Windows 10 Mobile. Πρόκειται για το Pipo U8T, ένα mini-teblet με οθόνη 7,85 ιντσών, ανάλυση 1024x768px, 1GB μνήμη RAM και 16GB εσωτερική.

Αν και η συσκευή μοιράζεται το όνομά της με ένα άλλο Android tablet της εταιρείας που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό, διαθέτει ελαφρώς διαφορετικές προδιαγραφές.

Συγκεκριμένα, το νέο U8T δεν διαθέτει κάποιον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon, όπως θα περίμενε κανείς σε έναν υπολογιστή με Windows 10 Mobile, ενώ δεν έχει ούτε ένα τσιπ της Intel. Αντ ‘αυτού, η Pipo επέλεξε ένα Rockchip RK3288W SoC που χρησιμοποιεί ένα quad-core επεξεργαστή 32-bit ARM Cortex-A17.

Ωστόσο, παρά τη λειτουργία της «Mobile» έκδοσης των Windows 10, το νέο tablet δεν περιλαμβάνει κυψελοειδή συνδεσιμότητα, εκπρόσωπος όμως της εταιρείας υπαινίχθηκε στο notebookitalia.it ότι η επιλογή αυτή θα μπορούσε να διατεθεί στο μέλλον.

Αν και η Pipo πουλάει συσκευές με το δικό της εμπορικό σήμα, είναι επίσης ένας «white-label» κατασκευαστής που δημιουργεί συσκευές τους για άλλες εταιρείες. Αυτό σημειώνεται, διότι μία έκδοση του U8T (2GB μνήμης RAM, 32GB αποθήκευσης και υψηλότερης ανάλυσης οθόνη Retina) – φέρεται να δοκιμάζεται πριν από την έκδοσή της στις ΗΠΑ, κάτω από το εμπορικό σήμα της Best Buy.


Tablets, Νέα


Check Our Feed