Αυτά είναι τα καλύτερα antivirus για Windows 10

Είναι πολύ φυσικό ένας χρήστης του νέου λειτουργικού της Microsoft, των Windows 10, να αναζητά το καλύτερο anti-virus, προκειμένου να προστατευτεί από τα διάφορα κακόβουλα λογισμικά.

Σε αυτό ακριβώς έρχεται να απαντήσει ένα γερμανικό ινστιτούτο ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων, το AV-TEST. Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στα εργαστήριά του για το καλύτερο antivirus που να ταιριάζει απόλυτα στα  Windows 10 ανέδειξαν στις πρώτες θέσεις του πίνακα που καταρτίστηκε τις εξής εφαρμογές: Avira Antivirus Pro, Bitdefender Internet Security, Kaspersky Internet Security και Norton Security.

Οι ερευνητές έλαβαν ως βάση το Windows Defender , προχωρώντας σε σύγκριση των υπόλοιπων προγραμμάτων προστασίας με αυτό των ίδιων των Windows.

Έτσι, λοιπόν, για την ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού, τα antivirus που ξεχώρισαν είναι της Avira, της F-Secure, της AVG, της AhnLab και της Kaspersky Lab . σημειώνεται ότι η εφαρμογή «Panda Security» είχε το καλύτερο ποσοστό ανίχνευσης μεταξύ των δωρεάν προϊόντων.

Όμως τι γίνεται όταν το antivirus επιβραδύνει, ενδεχομένως, τον υπολογιστή σας; Τα πιο κατάλληλα προϊόντα σε αυτή την κατηγορία αναδεικνύονται εκείνα των Avira, Bitdefender, Kaspersky, και Symantec. Αυτό που τα διακρίνει είναι ότι πετυχαίνουν το υψηλότερο ποσοστό ανίχνευσης, χωρίς ιδιαίτερη επιβάρυνση της απόδοσης του συστήματος.

Προσοχή όμως! Το antivirus δεν είναι ένα μαγικό πραγματάκι που κάνει τα πάντα. Το ινστιτούτο AV-TEST σημειώνει ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα στην παρούσα κατάσταση ανιχνεύουν ήδη γνωστά malware και άλλα είδη διαδικτυακών απειλών. Σε περίπτωση νέας απειλής δεν υπάρχει η δυνατότητα ανεύρεσής της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed