Υπηρεσίες μεταφοράς δεδομένων online: τι λύσεις υπάρχουν;

Ήρθε η ώρα να μοιραστείτε φωτογραφίες και βίντεο που βρίσκονται σε zip/rar αρχείο που φτάνει τα 800-900 MB; Πώς θα το στείλετε στους υπόλοιπους στην παρέα όλο αυτό;

Ευτυχώς για εσάς, βρισκόμαστε στο 2015 και όχι στο 2000, κάτι που σημαίνει ότι στη διάθεσή σας βρίσκονται κάμποσες υπηρεσίες μεταφοράς μεγάλων αρχείων online που μάλιστα θα σας κάνουν τη δουλειά χωρίς να σας χρεώσουν καν.

Τα μόνα που θα χρειαστούν από πλευράς σας είναι τα emails αποστολέα (εσάς) και παραλήπτη/παραληπτών και είστε έτοιμοι. Τα αρχεία σας θα ανέβουν στους σέρβερ της υπηρεσίας που θα προτιμήσετε, όπου και θα παραμείνουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα ή μέχρι ο παραλήπτης να τα κατεβάσει στο PC ή τέλος πάντων τη συσκευή του.

Ποιες είναι όμως αυτές οι υπηρεσίες και τι ακριβώς προσφέρουν; Υπάρχουν άραγε και ως εφαρμογές στο Windows Phone; Πάμε να δούμε…

WeTransfer

Μακράν η δημοφιλέστερη υπηρεσία που υπάρχει στο διαδίκτυο. Είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται εγγραφή. Εισάγετε emails αποστολέα/παραληπτών, ανεβάζετε με drag & drop τα αρχεία σας συνολικού μεγέθους έως και 2 GB και είστε έτοιμοι. Τα αρχεία παραμένουν διαθέσιμα για 7 μέρες ή μέχρι να τα κατεβάσουν οι έως και 20 παραλήπτες τους.

Αποκτήστε την εδώ: https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/wetransfer-free/9nblggh68962

Hightail

Αν το Hightail δεν σας λέει κάτι, τότε σίγουρα θα το κάνει η προηγούμενη ονομασία του: YouSendIt. Απαιτεί εγγραφή και προσφέρει διαμοίραση αρχείων έως και 250 MB. Στη διάθεσή σας έχετε 2 GB cloud αποθηκευτικού χώρου και 5 υπογραφές. Προσφέρονται κρυπτογράφηση δεδομένων και αποδεικτικά λήψης.

Aποκτήστε την εδώ: https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/hightail-inc/9nblggh5z4l1

Dropbox

Ακόμα μία ιδιαίτερα δημοφιλής υπηρεσία αποστολής αρχείων online και όχι άδικα. Το Dropbox βασίζεται στην τεχνολογία cloud, επιτρέποντας την κοινή χρήση αρχείων και φακέλων. Σας προσφέρονται 2 GB τα οποία υπό προϋποθέσεις μπορούν να φτάσουν και τα 16 GB ενώ διατίθενται online & offline modes.

Αποκτήστε την εδώ: https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/dropbox/9wzdncrfj0pk

OneDrive

Η cloud υπηρεσία της Microsoft σας προικίζει με 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου τον οποίο μπορείτε να αυξήσετε με διάφορες ενέργειές σας (χρήση smartphone, σύσταση σε φίλους κλπ). Η αποστολή αρχείων σε άλλους χρήστες είναι πανεύκολη, καθώς γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού.

Αποκτήστε την εδώ: https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/onedrive/9wzdncrfj1p3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Check Our Feed