Πότε ένα μηχανικό πληκτρολόγιο μετατρέπεται σε “καλό deal”;

06/11/2015

Η νέα μόδα στα περιφερειακά υπολογιστών είναι αδιαμφισβήτητα τα μηχανικά πληκτρολόγια για τους gamers και όχι μόνο. Πότε προτιμάμε, όμως, ένα μηχανικό πληκτρολόγιο;

Πρόκειται για εκείνα τα πληκτρολόγια που σε κάθε πάτημα κάθε πλήκτρου τους, παράγουν εκείνο το χαρακτηριστικό «κλικ» που έκαναν και εκείνα των παλιών IBM, απόρροια των μηχανικών διακοπτών που διαθέτουν. Ουσιαστικά, σε ένα μηχανικό πληκτρολόγιο, κάθε πλήκτρο διαθέτει κι από έναν τέτοιο διακόπτη ο οποίος με το που αντιλαμβάνεται το πάτημά σας, στέλνει σήμα στον υπολογιστή ειδοποιώντας τον γι’ αυτό.

Ας ξεκινήσουμε με μια παραδοχή: ένα μηχανικό πληκτρολόγιο είναι θορυβώδες ή εν πάση περιπτώσει, παράγει περισσότερο θόρυβο σε σχέση με ένα άλλο, συμβατικό μοντέλο μεμβράνης. Μολονότι αυτό σε βάθος χρόνου θα σας ωφελήσει, μιας που θα συνδυάζετε το «κλικ» του κάθε πλήκτρου με το «κλείδωμα» της εντολής του πατήματός του, μπορείτε να ελαττώσετε τον παραγόμενο θόρυβο επιλέγοντας διαφορετικούς διακόπτες με ελαστικές επενδύσεις στο κάτω μέρος τους.

Ένα μηχανικό πληκτρολόγιο έχει μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο: όταν ένα απλό αντέχει για περίπου 15 εκατ. πληκτρολογήσεις, ένα μηχανικό ανεβάζει αυτόν τον αριθμό στα 50 εκατ. και ακόμα κι όταν «παραδώσει» το πνεύμα, με μια απλή αλλαγή διακοπτών, θα το κάνετε σαν καινούριο! Γενικότερα, θα πρέπει να έχετε τον νου σας πως ό,τι κι αν συμβεί σε ένα οποιοδήποτε πλήκτρο, το αλλάζετε και ξενοιάσατε!

Πότε αξίζει να προτιμήσουμε όμως ένα μηχανικό πληκτρολόγιο; Εννοείται στο gaming: το γεγονός ότι σε πολλά απ’ αυτά δεν χρειάζεται να πατηθεί μέχρι το τέρμα το κάθε πλήκτρο για να καταγραφεί η κίνησή τους, δίνει τεράστιο προβάδισμα στους απαιτητικούς παίκτες. Επιπρόσθετα, πολλά μηχανικά πληκτρολόγια προσφέρουν δυνατότητα προσαρμόσιμου και επιλεκτικού φωτισμού πλήκτρων, οπότε οι παίκτες είναι σε θέση να «χρωματίζουν» τα κουμπιά που τους ενδιαφέρουν ανάλογα με τον τίτλο που παίζουν.

Δεν χρειάζεται όμως να είναι κανείς gamer για να προτιμήσει ένα μηχανικό πληκτρολόγιο: αν πληκτρολογείτε πολύ, θα δείτε πως με ένα τέτοιο, οι επιδόσεις σας θα βελτιωθούν και η παραγωγικότητά σας θα ανέβει, ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω. Όχι πως τα πληκτρολόγια μεμβράνης δεν είναι καλά ή αποδοτικά, απλά τα μηχανικά είναι ό,τι καλύτερο για εκείνους που πληκτρολογούν πολύ, είτε για δουλειά, είτε για διασκέδαση.

Καθορίστε τις ανάγκες σας και υπολογίστε πόσες ώρες την ημέρα ξοδεύετε πληκτρολογώντας. Βρείτε ένα μοντέλο μηχανικού πληκτρολογίου που να σας βολεύει, επενδύστε πάνω του κι αυτό θα σας φέρει πίσω το ποσό που θα δαπανήσετε άμεσα.


Νέα, Συμβουλές


Check Our Feed