Είναι τελικά τα Windows 10 το πιο ασφαλές λειτουργικό;

Το πρόσωπο των Windows άλλαξε ανεπιστρεπτί από τη στιγμή που η Microsoft εισήγαγε τα Windows 10. Μία από τις «επενδύσεις» της εταιρείας πάνω στην νέα έκδοση είναι και αυτή της ασφάλειας.
Σε ομιλία του πάνω στο ζήτημα αυτό ο Satya Nadella, CEO της Microsoft εκτιμά πως είναι το πιο ασφαλές λειτουργικό σύστημα που έχει υπάρξει ως σήμερα. «Στα Windows 10 έχουμε συνδυάσει υψηλής τεχνολογίας ασφάλεια – στην πραγματικότητα, η εικονική υποδομή σε συνδυασμό με σύγχρονα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι αυτό που τα καθιστά το πιο ασφαλές λειτουργικό σύστημα- » σημειώνει σχετικά.
Οι αλλαγές της Microsoft στα Windows 10 στοχεύουν εκείνους τους χρήστες που διαθέτουν τις εκδόσεις Enterprice, Home, και Pro στις οποίες το νέο εργαλείο «Windows Hello» καταργεί κυριολεκτικά την έννοια «Κωδικός Ασφαλείας»

Καταρχάς να σημειώσουμε ότι το Windows Hello απαιτεί νέες συσκευές, όπως σύγχρονες ειδικές κάμερες που θα επιτρέπουν τη γρήγορη ταυτοποίηση του προσώπου του χρήστη, με τη Microsoft να ισχυρίζεται πως κάτι τέτοιο θα καταργήσει τελείως τους κωδικούς πρόσβασης. Ο Satya Nadella αναφέρει ακόμη πως στόχος της Microsoft αποτελεί η δημιουργία ενός κόσμου χωρίς κωδικούς πρόσβασης. Κατά την εκτίμησή του οι επιθέσεις hackers δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Παράλληλα, είναι πού δύσκολο κάποιο τρίτο πρόσωπο να αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή του ενός και μοναδικού χρήστη, αφού η ταυτοποίηση είναι προσαρμοσμένη για κάθε άτομο ξεχωριστά.

Επιλογές για το πρόσωπο, το δακτυλικό αποτύπωμα ή την ίριδα του ματιού θα είναι πλέον εφικτές, εφόσον το «μηχάνημά» σας διαθέτει τέτοια τεχνολογία.
Η ασφάλεια των Windows 10 έχει σίγουρα αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό, κάτι που αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα που επηρεάζει το σύνολο του Διαδικτύου, αν σκεφτεί κανείς ότι το αποτελούν το πιο διαδεδομένο λογισμικό παγκοσμίως

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Check Our Feed