Βρείτε την IP σας σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα!

Είστε στο σπίτι ή το γραφείο και κόβεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο! Παίρνετε ένα τηλέφωνο τον φίλο σας τον Τάκη ή το τμήμα I.T. και ακούτε και τους δύο να σας λένε το ίδιο: πες μου μία την IP σου. Τι κάνετε;

Κατ’ αρχάς μην πανικοβάλλεστε, υπάρχει τρόπος να τους δώσετε την απάντηση που θέλουν και μάλιστα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και με ελάχιστα «κλικ». Ανοίξτε το μενού Έναρξη και γράψτε cmd. Θα εμφανιστεί στα προγράμματα το cmd.exe, η γνωστή γραμμή εντολών DOS. Επιλέξτε το.

Όταν βρεθείτε σε εκείνο το μαύρο παράθυρο με τη γκρίζα γραμματοσειρά και την κάτω παύλα να αναβοσβήνει πλάι σε κάτι… αλαμπουρνέζικα, πληκτρολογήστε ipconfig και πατήστε Enter. Στην οθόνη σας θα εμφανιστούν πολλά και διάφορα στοιχεία.

Εσάς σας ενδιαφέρει ο αριθμός που βρίσκεται πλάι στο IPv4 Address και είναι της μορφής 192.168.1.4 –αν δεν τον βλέπετε, ψάξτε για εκείνον δίπλα στο IPv6. Αυτό το μακρινάρι αγαπητοί μας είναι η διεύθυνση IP σας!

Εντελώς πληροφοριακά, το Default Gateway είναι η πύλη από την οποία έχετε πρόσβαση στο ίντερνετ και στο 99,99% των περιπτώσεων θα είναι το 192.168.1.1 ή με άλλα λόγια η διεύθυνση IP του modem/router σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Check Our Feed