All About Windows

Νέα, συσκευές, εφαρμογές και games για Windows

Νέα

Ο Όμιλος FOURLIS επέλεξε το Yammer

Στόχος του Ομίλου ήταν να προσφέρει μια κοινή πλατφόρμα, φιλική και εύκολη στη χρήση, η οποία θα επέτρεπε την αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων.

Ο Όμιλος FOURLIS, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους λιανικής, με παρουσία σε 5 χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο & Τουρκία), διασπορά σε 120 σημεία, και με 3.700 εργαζόμενους, επέλεξε το Yammer, το κοινωνικό δίκτυο της Microsoft, για τη διευκόλυνση αλλά και την ανάπτυξη της εσωτερικής του επικοινωνίας.

Mια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπιζε ο Όμιλος FOURLIS, στην επικοινωνία, πριν την υιοθέτηση του Yammer, ήταν το γεγονός ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων απασχολείται στα καταστήματα λιανικής του Ομίλου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ενημέρωση και γενικότερα η πληροφόρηση, προς τους εργαζόμενους, να είναι διαθέσιμη κατά κύριο λόγο στους παραδοσιακούς Πίνακες Ανακοινώσεων.

Οι πρώτες σκέψεις για την υιοθέτηση ενός νέου εργαλείου εσωτερικής επικοινωνίας, ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2013, σε συνέχεια της αξιολόγησης των αποτελεσμάτων από την εσωτερική Έρευνα Εργασιακού Κλίματος. Μέσα από την Έρευνα αυτή διαπιστώθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της αμφίδρομης εσωτερικής επικοινωνίας. Ο στόχος αυτός θα μπορούσε να επιτευχθεί με την ύπαρξη μιας πλατφόρμας.

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που οδήγησαν στην επιλογή του κοινωνικού δικτύου της Microsoft, ήταν το γεγονός ότι επιτρέπει τη δυνατότητα συμμετοχής όλων των εργαζομένων, από όποιο σημείο και αν βρίσκονται και από οποιαδήποτε συσκευή, μέσα από μια ασφαλή και εύκολη στη χρήση, ενοποιημένη πλατφόρμα συνεργασίας και επικοινωνίας, σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν η υπηρεσία ταυτόχρονης μετάφρασης, η χρήση των polls, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα άμεσης «ψηφοφορίας» όλων των εργαζομένων, η υπηρεσία instant messaging, καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας ανοιχτών και κλειστών ομάδων (groups), τα οποία καθιστούν πιο εύκολη την αποστολή στοχευμένων μηνυμάτων και πληροφοριών.

Όπως δήλωσε η Νατάσα Σπύρου, Human Resources Director του Ομίλου FOURLIS, «Τα πρώτα δείγματα υιοθέτησης μιας ενιαίας κουλτούρας, αναφορικά με την αμφίδρομη επικοινωνία, την ανταλλαγή πληροφοριών, ενημερώσεων, ιδεών, μέσω του Yammer, έχουν ήδη φανεί. Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό να βλέπεις ανθρώπους, που δεν γνωρίζονταν και μάλλον δεν θα είχαν ποτέ την ευκαιρία να γνωριστούν (είτε γιατί εργάζονται σε άλλη χώρα/πόλη ή εταιρία του Ομίλου) να ανταλλάσσουν “likes” ή να κάνουν “reply” σε “posts”. Η συνεργασία μας με τη Microsoft υπήρξε από την πρώτη στιγμή εξαιρετική! Τα στελέχη της εταιρίας ήταν συνεχώς στη διάθεση μας να μας υποστηρίξουν, να μας συμβουλεύσουν και να λύσουν κάθε απορία μας. Ακόμη και μετά το λανσάρισμα του Yammer, η επικοινωνία αυτή δεν σταμάτησε, δίνοντας μας την αίσθηση ότι οτιδήποτε και αν χρειαστούμε θα μας βοηθήσουν να το χειριστούμε.»

Ο Βαγγέλης Χρυσοχόος, Διευθυντής Πωλήσεων της Microsoft δήλωσε με τη σειρά του: «Το Yammer είναι ένα εργαλείο ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να καλύπτει οποιαδήποτε επικοινωνιακή ανάγκη μιας σύγχρονης επιχείρησης, προσφέροντας ένα νέο τρόπο συνεργασίας στους εργαζόμενους. Το κοινωνικό δίκτυο της Microsoft στοχεύει στην αύξηση παραγωγικότητας των υπαλλήλων μέσω μιας ανοιχτής επικοινωνίας, ενισχύοντας την επιχειρηματική ευελιξία.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed