Microsoft Showcase Schools

19/11/2014

Τρία Ελληνικά σχολεία αναγνωρίστηκαν για μια ακόμη χρονιά ως παγκόσμιοι ηγέτες στην επιτυχή ένταξη λύσεων τεχνολογίας στο κομμάτι της διδασκαλίας και της μάθησης.

H Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» επιλέχθηκε για πρώτη φορά φέτος από την Microsoft ως Microsoft Showcase School 2014-2015, αφού κατάφερε με μεγάλη επιτυχία να ανασχηματίσει το εκπαιδευτικό περιβάλλον του, παρέχοντας ακόμη πιο προσωποποιημένη εκπαίδευση στους μαθητές, με τη χρήση Mobile και Cloud τεχνολογία, με σκοπό να τους προετοιμάζει καλύτερα για μια επιτυχημένη καριέρα. Τα σχολεία Ελληνο-Αμερικανικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Κολλέγιο Αθηνων-Κολλέγιο Ψυχικού και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα εξελίσσονται δυναμικά στην αναγνώριση τους ως Microsoft Showcase Schools 2014-2015, συνεχίζοντας την παράδοση τους ως σχολεία με παγκόσμια καινοτόμο δράση.

Τα σχολεία αυτά εντάσσονται σε μια αποκλειστική κοινότητα 120 κορυφαίων σχολείων από όλο τον κόσμο, η οποία αναδεικνύει και βραβεύει τις πρωτοποριακές προσπάθειες τους και τις καινοτόμες ιδέες, οι οποίες συμβάλλουν στη διαμόρφωση της εκπαίδευσης, της μάθησης και της αξιολόγησης, στοχεύοντας στην εξέλιξη των ικανοτήτων του 21ου αιώνα.

«Με τιμή και χαρά υποδεχόμαστε τη σημαντική αυτή διάκριση. Πρόκειται για μια βαρύνουσα έξωθεν καλή μαρτυρία που λειτουργεί ως επιστέγασμα μιας απαιτητικής προσέγγισης στον τρόπο που αντιμετωπίσαμε την αλλαγή, αλλά και ως κίνητρο για την οργανωσιακή ανάπτυξη που οραματιζόμαστε, με απώτερο στόχο να αποδίδουμε καλύτερα ως οργανισμός Παιδείας και να παραδίδουμε στην κοινωνία ανθρώπους με αξία.» δήλωσε η Sœur Espérance, Γενική Διευθύντρια της Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph.

Ο Κωστής Δούκας, Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτήριων Δούκα δήλωσε «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η προσπάθεια μας για διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών εκπαίδευσης που παρέχουμε στους μαθητές μας επιβραβεύεται για άλλη μια φορά. Η εξατομικευμένη προσέγγιση που έχουμε στον κάθε μαθητή μας, είναι βασικό συστατικό της παιδαγωγικής μας φιλοσοφίας, και αξιοποιεί δημιουργικά τα ψηφιακά εργαλεία που εξελίσσουν τις δραστηριότητες της σχολικής ζωής».

Ο καθηγητής κ. Ιωάννης Καζάζης, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνοαμερικάνικου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος δήλωσε «Το Ελληνο-Αμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού (Ε.Ε.Ι.) προσβλέπει στην επιτυχία της αριστείας συνδυάζοντας το δικό του παραδοσιακό σύστημα μάθησης και αξιών με τις τεχνολογίες αιχμής της Microsoft. To Ε.Ε.Ι. θεωρεί ότι στην σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης, η ουσιαστική εκπαιδευτική καινοτομία μπορεί να προέλθει μόνο από ένα αρμονικό πάντρεμα των δύο ώστε να επωφελούνται και το άτομο και η κοινωνία. Σε αυτή την προσπάθεια χαιρετίζει διεθνούς συνεργασίας.»

Ως σχολεία “Showcase”, τα παραπάνω θα συνεργάζονται στενά με την Microsoft για να ηγηθούν της καινοτομίας στην εκπαίδευση και να επικοινωνήσουν το όραμα ενός εκπαιδευτικού συστήματος με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μέσω της καθοδήγησης των υπόλοιπων σχολείων που ανήκουν στην κοινότητα, πάνω σε εκπαιδευτικές πρακτικές.

«Τα Microsoft Showcase Schools αποτελούν ελπιδοφόρα παραδείγματα για το πώς τα σχολεία χρησιμοποιούν mobile-first, cloud-first τεχνολογία ώστε να αυξήσουν την παραγωγικότητα των μαθητών και να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται στον εργασιακό χώρο» δήλωσε ο Anthony Salcito, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης στη Microsoft Corp. «Με την καινοτόμα χρήση της τεχνολογίας, τα σχολεία αυτά μεταμορφώνουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον και προσφέρουν μια πιο προσωποποιημένη εκπαίδευση στους μαθητές, επιτρέποντας τους να κάνουν και να πετύχουν περισσότερα»

Για τις ιδιαίτερες καινοτομίες στην εκπαίδευση με την χρήση των τεχνολογιών Microsoft, αναγνωρίζεται φέτος σε εθνικό επίπεδο από την Microsoft Ελλάς, η Σύγχρονη Σχολή Αυγουλέα Λιναρδάτου. Ο Γιώργος Λιναρδάτος, Γενικός Διευθυντής δήλωσε σχετικά «Η καινοτομία στην εκπαίδευση, αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο για μια απολαυστική και αποτελεσματική διδασκαλία, που κερδίζει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των μαθητών, οδηγώντας τους όχι μόνο στην αβίαστη κατάκτηση της γνώσης αλλά πιο σημαντικά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων μάθησης κι επίλυσης προβλημάτων. Η συνεργασία των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου με την Microsoft, μας προσφέρει την καύσιμη ύλη που πυροδοτεί την καινοτομία στο σχολείο μας.»

Tα Showcase Schools, πέρα από το γεγονός ότι αναγνωρίζονται σε παγκόσμια κλίμακα για την καινοτόμα προσέγγιση τους προς τη νέα γενιά εργατικού δυναμικού, λαμβάνουν επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος, τα ακόλουθα οφέλη από τη Microsoft:
• Συνεργασία με μια διεθνή ομάδα ηγετών σκέψης
• Δωρεάν συνδρομή στη Microsoft IT Academy
• Ειδικές τιμές στα έπιπλα SteelCase Education για σχολικές
• Δυνατότητα να έχουν τουλάχιστον δύο μαθητές-πρέσβεις (από Γυμνάσιο/Λύκειο μόνο)
• Ειδικούς εκπαιδευτικούς με σκοπό να βοηθάνε στην εξέλιξη της καινοτομίας και στο να στηρίζουν το προσωπικό, τους συναδέλφους και τους μαθητές
• Πρόσβαση σε επαγγελματική ανάπτυξη για εκπαιδευτικούς εντός των σχολείων τους
• Προσκλήσεις για Διεθνή Περιφερειακά Φόρουμ και για το BETT (Λονδίνο ή Σιγκαπούρη)
• Μηνιαία κοινοτικά Webinars και ομαδικές συζητήσεις στο Yammer, αποκλειστικά για τα Showcase Schools
• Υπογραφή για το email και welcome kit

Νέα


Check Our Feed