Ηγέτης η Lenovo στην εγχώρια αγορά PC

07/11/2014

H Lenovo αναδεικνύεται σε πραγματικό ηγέτη κατακτώντας την πρώτη θέση στην αγορά PC στην Ελλάδα και συνεχίζει την ανοδική της πορεία για το 2014.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της IDC για τη βιομηχανία των PC κατά το γ’ τρίμηνο του 2014, η Lenovo αναδείχθηκε νούμερο 1 προμηθευτής PC στην Ελλάδα, καταγράφοντας εκπληκτική άνοδο πωλήσεων.
Σύμφωνα με την IDC, η περιοχή ΕΜΕΑ κατέγραψε άνοδο πωλήσεων 10,4% κατά το γ’ τρίμηνο. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα και η αγορά των PC κατέγραψε άνοδο 32,1%. Παράλληλα, η Lenovo, έχοντας καταγράψει συνολικές πωλήσεις 39.995 τμχ και μερίδιο αγοράς 23,8% κέρδισε την πρώτη θέση και αναδείχθηκε ηγέτης στην αγορά των PC, ενώ την ίδια περίοδο το 2013 κατείχε την 4η θέση με μερίδιο αγοράς 11,7%. Η αύξηση πωλήσεων της τάξης του 170% αποδεικνύει την αδιαμφισβήτητη πρωτιά της Lenovo.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Οικονομάκης, General Manager Greece & Cuprus Lenovo δήλωσε σχετικά: «Η εποχή αυτή αποτελεί ορόσημο για τη Lenovo στην Ελλάδα. Μετά από ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι, με πολλή και σκληρή δουλειά, κατακτήσαμε τελικά στην 1η θέση στην αγορά PC στην Ελλάδα. Η επιτυχία όμως δεν τελειώνει εδώ! Στόχος μας από εδώ και πέρα, είναι να διατηρήσουμε την 1η θέση και να αναπτυχθούμε ακόμα περισσότερο στο χώρο του Mobile Internet and Digital Home Business Group (MIDH) με την έλευση των κινητών».


Ultrabooks, Νέα


Check Our Feed