Αύξηση εσόδων για την Microsoft

29/10/2014

Η Microsoft πέτυχε αυξημένες πωλήσεις 23,2 δισ. δολαρίων με τα καθαρά κέρδη της εταιρείας να μειώνονται στα 4,54 δισ. δολάρια σε σχέση με έσοδα 5,2 δισ. δολαρίων ένα χρόνο πριν.

Με αύξηση εσόδων 25% έκλεισε η Microsoft το α’ τρίμηνο, το οποίο έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, της φετινής χρήσης. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο αρκετές από τις βασικές δραστηριότητές της, όπως το Office 365 και το Xbox, κατέγραψαν ανοδικά αποτελέσματα.

Η Microsoft πέτυχε αυξημένες πωλήσεις 23,2 δισ. δολαρίων με τα καθαρά κέρδη της εταιρείας να μειώνονται στα 4,54 δισ. δολάρια. Αν όμως ληφθεί υπόψη ότι στα αποτελέσματα αυτά περιλαμβάνονται και 1,14 δισ. δολάρια από δαπάνες αναδιάρθρωσης λόγω της ενσωμάτωσης της Nokia, τα κέρδη του α’ τριμήνου είναι ικανοποιητικά.

Ο Satya Nadella, ο CEO της Microsoft, ανάφερε ότι «η εταιρεία καινοτομεί γρηγορότερα από τις προβλέψεις και επαναπροσδιορίζει την έννοια της παραγωγικότητας, ενισχύοντας τόσο τους μεμονωμένους χρήστες όσο και τους επιχειρηματικούς οργανισμούς». Η Amy Hood, η CFO της Microsoft, δήλωσε ότι πρόκειται για έμα «ισχυρό ξεκίνημα» για το τρέχον έτος.

Στον τομέα των Devices and Consumer σημείωσε αύξηση πωλήσεων 47%, φτάνοντας τα 10,96 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα του Commercial Βusiness αυξήθηκαν κατά 10%, στα 12,3 δισ. δολάρια. Επίσης οι πωλήσεις cloud computing software και υπηρεσιών, όπως τα Office 365, Azure και Dynamics CRM Online, διπλασίασαν τις πωλήσεις τους κατά 128%. Χαμηλά κινήθηκαν οι πωλήσεις των αδειών Windows, που αυξήθηκαν κατά 10%.


Νέα


Check Our Feed