Ταχύτητες 1,2 Gigabits/sec από την Devolo

21/08/2014

Η devolo παρουσίασε τον προσαρμογέα dLAN 1200+, ο οποίος επιτυγχάνει μετάδοση δεδομένων μέσω της γραμμής ρεύματος με ταχύτητες που φτάνουν έως και τα 1,2 Gigabits ανά δευτερόλεπτο.

Πρόκειται για τον πρώτο προσαρμογέα νέας γενιάς της εταιρείας, ο οποίος συνδυάζει την τεχνολογία devolo range+ και τη νεότερη γενιά επεξεργαστών Powerline. Η υψηλής απόδοσης ηλεκτρονική επιτρέπει πλέον τη χρήση της τεχνικής MIMO και στη μετάδοση δεδομένων μέσω Powerline.

Ο προσαρμογέας dLAN 1200+ αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες δεδομένων σε οικιακά δίκτυα και να γεφυρώσουν μεγάλες αποστάσεις. Η «γενιά Gigabit» της devolo καθιστά πλέον διαθέσιμο το μέγιστο εύρος ζώνης σε κάθε χώρο του σπιτιού.

Επιπλέον, οι μηχανικοί της devolo πέτυχαν σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στους προσαρμογείς, παρά το διπλασιασμό της ταχύτητας μετάδοσης δεδομένων, αφού κατά τη λειτουργία του, ο dLAN 1200+ καταναλώνει μόλις 4,2 watt.

Εάν η συνδεδεμένη τερματική συσκευή είναι απενεργοποιημένη, ο προσαρμογέας μεταβαίνει αυτόματα σε κατάσταση αναμονής εξοικονομώντας επιπλέον 0,7 watt ενέργειας. Ο dLAN 1200+ είναι το ίδιο απλός στην εγκατάσταση, όπως και οι προηγούμενοι προσαρμογείς της devolo.

Ο ένας προσαρμογέας συνδέεται στο δρομολογητή χρησιμοποιώντας το καλώδιο Ethernet που παρέχεται σε μια κοντινή πρίζα. Ο χρήστης ακολουθεί μία παρόμοια διαδικασία για τη σύνδεση του δεύτερου προσαρμογέα σε μία τερματική συσκευή και η σύνδεση στο δίκτυο είναι ήδη διαθέσιμη. Η devolo προτείνει επίσης την ενεργοποίηση της κρυπτογράφησης 128-bit AES, πατώντας απλά το αντίστοιχο κουμπί. Αυτό καθιστά τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο δίκτυο ακόμα πιο δύσκολη.

Ο νέας γενιάς προσαρμογέας devolo dLAN 1200 είναι πλήρως συμβατός με όλα τα μοντέλα dLAN 200, dLAN 500 και dLAN 650 καθώς και με άλλους προσαρμογείς Powerline, σύμφωνα με το πρότυπο HomePlug AV(2). Οι πωλήσεις του προσαρμογέα θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο του 2014.

Ο προσαρμογέας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως Starter Kit για τη δημιουργία ενός οικιακού δικτύου αλλά και ως μεμονωμένη συσκευή για την προσθήκη σε μια υπάρχουσα εγκατάσταση του Powerline. Το Starter Kit προσφέρεται στα 139,90 ευρώ, ενώ οι μεμονωμένοι προσαρμογείς κοστίζουν 74,90 ευρώ.


Αξεσουάρ, Νέα


Check Our Feed