Οι νικητές του 2014 Παγκόσμιου Imagine Cup

06/08/2014

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, βράβευσε την Παγκόσμια Νικήτρια ομάδα, ενώ ανακοινώθηκε η επέκταση του προγράμματος, με σκοπό να στηρίξει ακόμη περισσότερους καινοτόμους φοιτητές.

Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε την Παρασκευή τους νικητές του Microsoft Imagine Cup, του κορυφαίου διαγωνισμού της εταιρίας, ο οποίος απευθύνεται σε φοιτητές τεχνολογίας, προγραμματιστές και επίδοξους επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, αποτελώντας ορόσημο της πρωτοβουλίας του Microsoft YouthSpark. Τα τελευταία 12 χρόνια το Imagine Cup έχει στηρίξει περισσότερους από 1.7 εκατομμύρια φοιτητές παγκοσμίως, δίνοντας τους τα απαραίτητα εφόδια να πραγματοποιήσουν και να πετύχουν περισσότερα μέσα από το κομμάτι της τεχνολογίας. Οι νικητές προκρίθηκαν μέσα από τις τρεις κατηγορίες του διαγωνισμού: Games, Innovation και World Citizenship. Μια από αυτές τις τρεις ομάδες αναδείχθηκε Παγκόσμια Νικήτρια, η οποία κέρδισε το Imagine Cup καθώς και μια προσωπική συνάντηση με τον Bill Gates, ιδρυτή και σύμβουλο τεχνολογίας της Microsoft.

Οι νικητές ανακοινώθηκαν στην τελετή Imagine Cup World Championship κατά τη διάρκεια του συνέδριου TechReady της Microsoft, το οποίο έλαβε χώρα στο Washington State Convention Center, το οποίο παρακολούθησαν 5,000 φοιτητές, κριτές, συνεργάτες και εργαζόμενοι της Microsoft. Η τελετή αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας εβδομάδας σημαντικών εκδηλώσεων και εορτασμού της φοιτητικής καινοτομίας. «Δεν υφίσταται επιχείρηση, βιομηχανία ή άτομο στον πλανήτη που να μην επηρεάζεται από την τεχνολογία. Το Imagine Cup προσφέρει τη στήριξη που χρειάζονται οι φοιτητές έτσι ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται δύσκολα προβλήματα, ενώ παράλληλα να μπορούν να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται μέσα από τη συνεργασία τους με άλλους. Οι προγραμματιστές φοιτητές παίζουν τεράστιο ρόλο στο να ζωντανεύουν νέες τεχνολογίες σε ένα κόσμο που κυριαρχεί το cloud και το mobile. Τα συγχαρητήρια μου σε όλους τους διαγωνιζόμενους για τη σκληρή τους δουλειά και δημιουργικότητα.» δήλωσε ο Satya Nadella.

Επίσης, ανακοινώθηκε η επέκταση του προγράμματος Imagine Cup, ώστε να είναι διαθέσιμο για ακόμη πιο νέους φοιτητές παγκοσμίως οι οποίοι έχουν τη θέληση να δημιουργήσουν και να προγραμματίσουν με τη χρήση της τεχνολογίας Microsoft. Με τη βοήθεια του προγράμματος Imagine Cup, δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές να κάνουν μεγάλα όνειρα, να εργάζονται δημιουργικά, να μαθαίνουν μέσα από τον ανταγωνισμό και να ζωντανεύουν τις ιδέες τους. Παράλληλα, αποκτούν σημαντικές δεξιότητες για την καριέρα τους, οι οποίες θα αποδειχθούν χρήσιμες σε όλη την πορεία της ζωής τους.

«Το Imagine Cup βοηθάει την ανάπτυξη νέων ιδεών, ενθαρρύνοντας φοιτητές να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, και να φανταστούν τι είναι εφικτό να γίνει σήμερα αλλά και στο μέλλον. Οι προγραμματιστές φοιτητές παίζουν τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη νέων καινοτομιών τεχνολογίας, με τρόπους που διαμορφώνουν τον τρόπο που δουλεύουμε και ζούμε» δήλωσε ο Steve Guggenheimer, corporate vice president και chief evangelist της Microsoft. «Στο μέλλον, το πρόγραμμα Imagine Cup της Microsoft στοχεύει στη στήριξη ακόμη περισσότερων φοιτητών, νεαρότερης ηλικία, και με τη βοήθεια των τεχνολογιών, των δεξιοτήτων και των πόρων, να τους βοηθήσει να αναπτύξουν πάθος για την τεχνολογία, το οποίο θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς καινοτόμων. Είμαστε πολύ περήφανοι για το πρόγραμμα Imagine Cup, και ακόμη πιο περήφανοι για όλους τους φοιτητές που διαγωνίστηκαν από όλο τον κόσμο.»

Οι νικητές του 12ου ετήσιου διαγωνισμού Imagine Cup είναι οι εξής:
Παγκόσμια Νικήτρια Ομάδα του Imagine Cup:
Το τρόπαιο Imagine Cup και την προσωπική συνάντηση με τον Bill Gates κέρδισε η ομάδα Eyenaemia, από την Αυστραλία, για το project Eyenaemia (νικήτρια στην κατηγορία World Citizenship)

Games
Πρώτη θέση, $50,000 βραβείο και PAX Boot Camp: Team Brainy Studio, Ρωσία, Project: TurnOn
Δεύτερη θέση, $10,000 βραβείο: Team Bomon, Κορέα, Project: Under Bed
Τρίτη θέση, $5,000 βραβείο: Team Illogic, Αίγυπτος, Project: Puppy in Bubble

Innovation
Πρώτη θέση, $50,000 βραβείο και Microsoft Ventures Boot Camp: Team Estimeet, Νέα Ζηλανδία, Project: Estimeet
Δεύτερη θέση, $10,000 βραβείο: Team Tep, Ουγγαρία, Project: Tep
Τρίτη θέση, $5,000 βραβείο: Team Butterfly, Μπαχρέιν, Project: Nail Polish Mixer

World Citizenship
Πρώτη θέση, $50,000 βραβείο and Microsoft YouthSpark Boot Camp: Team Eyenaemia, Αυστραλία, Project: Eyenaemia
Δεύτερη θέση, $10,000 βραβείο: Team SMART crew, Ταϊβάν, Project: Versatility of Usens: From Lab to Life
Τρίτη θέση, $5,000 βραβείο: Team Access Earth, Ιρλανδία, Project: Access Earth

34 ομάδες φοιτητών από 34 χώρες διαγωνίστηκαν στους παγκόσμιους τελικούς μετά τη νίκη τους στους τοπικούς και στους online διαγωνισμούς. Η Microsoft έχει μοιράσει όλα τα έτη του διαγωνισμού μετρητά καθώς και άλλα έπαθλα στις νικήτριες ομάδες, αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Κάποια από τα υπόλοιπα βραβεία περιλαμβάνουν τα “boot camps” τα οποία εστιάζουν σε επαγγελματικές δεξιότητες και υποστήριξη project, πακέτα διαμονής και αεροπορικά, καθώς και τα βραβεία που δόθηκαν αυτή τη βδομάδα στις νικήτριες ομάδες των παγκόσμιων τελικών.


Νέα


Check Our Feed