Έρευνα στην Microsoft στην Κίνα

31/07/2014

Η κινεζική Κρατική Διεύθυνση για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο (State Administration for Industry and Commerce – SAIC), αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν αιφνιδίως γραφεία της Microsoft σε τέσσερις κινεζικές πόλεις.

Όπως αναφέρει, αναζητούσαν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που το λογισμικό συνδέεται με άλλα λογισμικά και αναφορικά με ορισμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Η SAIC, δήλωσε ότι ήταν αποδέκτης παραπόνων από άλλες εταιρείες από τον Ιούνιου του 2013, σχετικά με ζητήματα συμβατότητας που σχετίζονται με λογισμικό της Microsoft. Όπως είπε, διερευνά την υπόθεση και αναζητά πληροφορίες τόσο από την Microsoft όσο και από άλλες σχετικές εταιρείες.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση περίπου 1.000 αξιωματούχοι της SAIC μπήκαν στα γραφεία της Microsoft σε Πεκίνο, Σαγκάη, Γκουανγκτζού και Τσενγκντού.

Όπως αναφέρεται, συνομίλησαν με υψηλόβαθμα στελέχη και προσωπικό από το μάρκετινγκ και το λογιστήριο. Πήραν αντίγραφα πλήθους επαφών και οικονομικών αναφορών, απέκτησαν ψηφιακά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων email και άλλων αρχείων και κατέσχεσαν δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές.


Νέα


Check Our Feed