Επιτυχημένο το Microsoft YouthSpark

23/06/2014

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 18 Ιουνίου η εκδήλωση Microsoft YouthSpark «H Ενίσχυση των Νέων στον Ψηφιακό Κόσμο».

Υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Microsoft Hellas διοργάνωσε μία επίκαιρη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Microsoft YouthSpark με θέμα : «Η ενίσχυση των Νέων στον Ψηφιακό Κόσμο».

Η εκδήλωση που έλαβε χώρα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ήταν μια ημερίδα με επίκεντρο τους Νέους και την ανάγκη να αυξήσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες με στόχο τη μείωση της ανεργίας, ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η ημερίδα φιλοξένησε διακεκριμένους ομιλητές και νέους από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι επωφελήθηκαν από τις ψηφιακές δεξιότητες που απέκτησαν μέσω των αντίστοιχων προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε η κα Πέγκυ Αντωνάκου, Δ/νουσα Σύμβουλος της Microsoft Hellas δήλωσε: «Η δράση αυτή έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς, διότι μιλάμε για τους νέους και άρα για το μέλλον. Και καθώς κάθε μέρα που περνάει ο ψηφιακός κόσμος γίνεται ολοένα και αυξανόμενο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, η ενίσχυση της γνώσης και των δεξιοτήτων των νέων στον τομέα αυτό οφείλει να είναι προτεραιότητα για όλους».

Στη συνέχεια ακολούθησε η εναρκτήρια ομιλία του κ. Jan Muehlfeit, προέδρου της Microsoft Ευρώπης, ενώ ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και καταξιωμένες προσωπικότητες και στελέχη του χώρου, συμμετείχαν στις συζητήσεις των πάνελ και παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Όπως υπογραμμίστηκε στα πάνελ της ημερίδας, η εντυπωσιακή απήχηση του προγράμματος τα τελευταία 2 χρόνια δίνει ιδιαίτερα ελπιδοφόρα μηνύματα και η στήριξη της πολιτείας κρίνεται απαραίτητη για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.

Ο κος Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος της HePIS ανέφερε: «Η σημερνή εκδήλωση αποτελεί το επιστέγασμα μιας πλούσιας και δημιουργικής χρονιάς για το Getbusy.gr. Το μέλλον της χώρας είναι οι νέοι και εμείς θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και τα όνειρά τους», ενώ στην τοποθέτησή του ο κος Μανώλης Λαμποβάς, Project Manager του Getbusy.gr σημείωσε: «Τα αποτελέσματα του συνεδρίου αναδεικνύουν ότι με την υποστήριξη της Πολιτείας η διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική του Getbusy.gr θα αποκτήσει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κοινωνία και τους νέους».


Νέα


Check Our Feed