Εκδόσεις Windows Phone και RT χωρίς χρέωση

27/01/2014

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για επικείμενη εμφάνιση εκδόσεων των λειτουργικών συστημάτων Windows Phone και Windows RT, οι οποίες θα διατίθενται δωρεάν στους κατασκευαστές.

Η εν λόγω στρατηγική, αν και σε αρκετά πρώιμη φάση, είναι ενδεικτική των αλλαγών που θα επέλθουν στη Microsoft. Το Windows Phone φαίνεται ότι “πουλάει” αρκετά καλά στο κομμάτι των low-end συσκευών και σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.

Σε άλλες αγορές δείχνει να ανεβάζει σταδιακά τα μερίδιά του. Ωστόσο, το πρόβλημα φαίνεται να κρύβεται στο γεγονός ότι η Nokia (σύντομα επίσημο κομμάτι της Microsoft) αντιπροσωπεύει άνω του 80% των πωλήσεων Windows Phone συσκευών, ενώ η Microsoft χρειάζεται περισσότερους κατασκευαστές ώστε το λειτουργικό να συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Κινούμενη σε αυτή τη λογική ίσως η εταιρεία να επανεξετάζει και το θέμα των χρεώσεων για τα λειτουργικά της συστήματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέρα από τη μη χρέωση του λειτουργικού συστήματος, εξετάζεται παράλληλα η μεγαλύτερη προώθηση σε υπηρεσίες (προϊόντα) της Microsoft όπως τα SkyDrive, Office και Skype.


Κινητά, Νέα


Check Our Feed