All About Windows

Νέα, συσκευές, εφαρμογές και games για Windows

ΚινητάΝέα

Προηγείται η Nokia στις πωλήσεις Windows Phone

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC, πουλήθηκαν παγκοσμίως 8,7 εκατομμύρια συσκευές Windows Phone, ενώ στους κατασκευαστές προηγείται η Nokia ακολουθούμενη από τη Samsung.

Κατά τα τελευταία δύο τρίμηνα οι πωλήσεις συσκευών Windows Phone γνώρισαν σημαντική αύξηση, γεγονός που οφείλεται στο κύμα οικονομικών συσκευών που λανσαρίστηκαν αλλά και στη διαθεσιμότητα σε περισσότερες αγορές.

Πιο αναλυτικά, κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους πουλήθηκαν 236,4 εκατομμύρια smartphones, από τα οποία τα τα 8,7 εκατομμύρια διέθεταν λειτουργικό σύστημα Windows Phone. Αυτό μεταφράζεται σε μερίδιο αγοράς 3,7% για τη Microsoft, από 3,2% και 7,2 εκατομμύρια συσκευές που καταμετρήθηκαν το προηγούμενο τρίμηνο. Σύμφωνα με την IDC το Windows Phone λειτουργικό κατέχει τον τίτλο του ταχύτερα αναπτυσσόμενου λειτουργικού συστήματος για smartphones επιτυγχάνοντας ετήσια βελτίωση της τάξης του 77,6%.

Επιπρόσθετα, από αυτό το τρίμηνο η IDC ξεκίνησε να μετρά τις πωλήσεις Windows Phone και ανά κατασκευαστή. Η Microsoft, με τη σειρά Lumia, κατέχει ένα ποσοστό 81,6% στις πωλήσεις Windows Phone (συνολικά 7 εκατομμύρια μονάδες). Ακολουθεί η Samsung με μερίδιο αγοράς στο Windows Phone 11,5% και πωλήσεις ενός εκατομμυρίου συσκευών. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η HTC με ποσοστό 4,6% και πωλήσεις 400.000 συσκευών. Τελευταία στη λίστα βρίσκεται η Huawei με πωλήσεις 200.000 συσκευών και μερίδιο αγοράς 2,3%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Our Feed